Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí loupaná plec v mrkvi

Ragú jako od maminky

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
40 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Dušení 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 100 g másla
    • 1 kg hovězí loupané plece, na kostky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1,5 l hovězího vývaru nebo vody
    • 30 g hladké mouky
    • 500 g mrkve, nakrájené na špalíky ve tvaru stříšky
    • špetka cukru

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte 50 g másla a opékejte na něm cibuli do světle zlaté barvy; trvá to asi 6 minut. Přidejte kostky masa, osolte, opepřete a opékejte dalších 10–15 minut dohněda. Zalijte vývarem nebo vodou a přiklopené duste doměkka asi 1–1,5 hodiny. Mezitím nechte zpěnit na 30 g másla hladkou mouku a míchejte asi minutu.

2 Když je maso téměř měkké (asi 15 minut před koncem dušení), přisypte do hrnce mrkev a přidejte jíšku.

3 Hotové jídlo dosolte podle chuti, případně chuť dotáhněte špetkou cukru. Vypněte plotýnku a v hrnci rozmíchejte zbylý kousek másla pro zjemnění chuti. Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou a omaštěnými máslem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí carpaccio [karpačo]

Hovězí guláš

Hovězí na česneku

Hovězí pečeně na víně

Hovězí pečeně po cikánsku

Hovězí po burgundsku

Hovězí ptáčky

Hovězí s koprovou omáčkou

Znojemská hovězí pečeně

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

Svíčková se žemlovými knedlíky

Komentáře

Obrazek uzivatele
jednoduché ale velmi dobré

Přidat komentář