Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gulášová polévka

Hospodskou klasiku si můžete dát k obědu, k pivu nebo i na kocovinu. Horká, s vypečeným rohlíkem je zcela bezkonkurenční.

Vydání: 2012/2
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Vaření 0:35

Ingredience

    • 300 g předního hovězího (krk)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce sádla
    • 1 lžička drceného kmínu
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 3 stroužky česneku, drceného
    • 1 lžíce mleté sladké papriky
    • 1,2 l hovězího vývaru
    • majoránka
    • 2 střední brambory, nakrájené na kostky

Příprava jídla

Maso nakrájejte na půlcentimetrové kostičky, osolte ho a opepřete. Cibuli opékejte na sádle dozlatova, přidejte kmín a maso a opékejte, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo. Opékejte ještě 3 minuty dozlatova, pak zaprašte moukou a opékejte dohněda. Přidejte česnek, sladkou papriku a vše zalijte vývarem. Promíchejte, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte táhnout alespoň 25 minut. Po 10 minutách varu přidejte do polévky sušenou majoránku a brambory. Jakmile jsou brambory měkké, stáhněte z ohně a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Podle chuti můžete přidat trochu pálivé papriky. Maso lze i nahrubo namlít na masovém strojku.

Recept je převzatý z kuchařky Roman Vaněk: Poklady klasické české kuchyně
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Žemlovka

Kuře na pivě s krupicovými noky

50 polévek na zahřátí

Česká kuchyně – polévky

Přidat komentář