Kokosový likér

Vsadíme se, že ani u vás nezůstane po tomhle ‚liguere‘ jedno oko suché. A pokud hledáte způsob, jak zhodnotit zbylý kokos, právě jste ho našli!
Vydání: 2005/11
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.38095
Počet porcí: cca 1litr
Doba přípravy: Více než hodinu
Odležení: přes noc

Ingredience

    • 400 ml kokosového mléka
    • 120 g strouhaného kokosu
    • 100 g moučkového cukru
    • 400 ml kokosového krému nebo smetany (pořídíte například v Delvitě)
    • 70–150 ml bílého rumu

Příprava jídla

V kokosovém mléku krátce povařte strouhaný kokos. Po zchladnutí rozmixujte, přidejte moučkový cukr a kokosový krém nebo smetanu. Nakonec vmíchejte bílý rum. Množství alkoholu si zvolte sami podle toho, jak chcete likér silný. Nechte přes noc odležet. Likér protřete přes jemné sítko či cedník, abyste v něm neměli hrubší kousky kokosu. Pak už ho jenom přelijte do lahve. Uchovejte v chladu a před použitím protřepte.

Související

Přidat komentář