Kokosový likér

Vsadíme se, že ani u vás nezůstane po tomhle ‚liguere‘ jedno oko suché. A pokud hledáte způsob, jak zhodnotit zbylý kokos, právě jste ho našli!

Vydání: 2005/11
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
28 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: cca 1litr
Doba přípravy: Více než hodinu
Odležení: přes noc
Vaření 0:15

Ingredience

    • 400 ml kokosového mléka
    • 120 g strouhaného kokosu
    • 100 g moučkového cukru
    • 400 ml kokosového krému nebo smetany (pořídíte například v Delvitě)
    • 70–150 ml bílého rumu

Příprava jídla

V kokosovém mléku krátce povařte strouhaný kokos. Po zchladnutí rozmixujte, přidejte moučkový cukr a kokosový krém nebo smetanu. Nakonec vmíchejte bílý rum. Množství alkoholu si zvolte sami podle toho, jak chcete likér silný. Nechte přes noc odležet. Likér protřete přes jemné sítko či cedník, abyste v něm neměli hrubší kousky kokosu. Pak už ho jenom přelijte do lahve. Uchovejte v chladu a před použitím protřepte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Voňavý brusinkový likér s rozinkami a pomerančem

Ďábelský likér

Vánoční smetanový likér

Jedlé dárky: likéry

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.70
Obrazek uzivatele
MILUJI KOKOS,TAK JSEM VYZKOUŠELA RECEPT,ALE VÝSLEDEK BYL KATASTROFÁLNÍ.NEBYLO TO K PITÍ,TÁHLO SE TO JAKO SOPEL.ZKLAMALO MĚ TO,NEVÍM,KDE BYLA CHYBA.
Obrazek uzivatele
ZKLAMAL. Výsledné množství je asi 0,6-7 litru, dala jsem 100 ml rumu. Chuťově to úplně špatné není, ale zázrak taky ne. Zbylo hodně kokosu, protože to přes cedník moc neteklo. Drahé suroviny, výsledek tak na 30%.
Obrazek uzivatele
Mrzí nás, že vás likér zklamal. Bohužel nevíme, co se mohlo stát...

Přidat komentář