Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s lososem a whisky

Vydatná rybí polévka, kterou můžete podávat ve všední den k večeři, ale i při sváteční hostině. Úspěch máte jistý!
Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-5
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 20 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 300 g lososa, bez kůže a kostí
    • 1 velké masité rajče (lze vynechat)
    • 1 cibule + 1 pórek
    • 2 lžíce másla
    • 150 ml suchého bílého vína
    • 1 velká lojovitá brambora, oloupaná
    • 650 ml rybího nebo drůbežího vývaru
    • 1 bobkový list
    • po 60 g mražené kukuřice a hrášku
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce whisky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • nasekaná petrželka k podávání

Příprava jídla

1 Lososa nakrájejte na kostky, rajče spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky; cibuli a pórek nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo a zvolna opékejte cibuli a propláchnutý pórek asi 5 minut doměkka. Zalijte vínem a přiveďte k prudkému varu. Bramboru nakrájejte na kostky. Přidejte ji do hrnce spolu s bobkovým listem a rajčaty, zalijte vývarem a znovu přiveďte k varu, pak ztlumte a nechte bublat 10 minut. Přidejte lososa, kukuřici, hrášek a ještě asi 5 minut vařte, aby byly brambory měkké.

2 Vyjměte bobkový list a do polévky vmíchejte smetanu a whisky. Osolte a opepřete. Podávejte posypané petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete mít polévku krémovější, rozmíchejte v troše vody lžíci škrobu a polévku povařte do zhoustnutí.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem

Rybí polévka s krutonky

Rybí polévka s lososem

Skotská slavnostní rybí polévka

Středomořská rybí polévka

Lososová krémová polévka

Přidat komentář