Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omáčka z brusinek a červeného vína

Díky vínu získají brusinky říz. Pokud neseženete čerstvé nebo nemáte zásoby mražených, klidně použijte zavařené.
Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 250 g čerstvých nebo mražených brusinek
    • pět lžíc vody
    • 170 g přírodního cukru
    • 5 lžic červeného vína
    • jemně nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho pomeranče

Příprava jídla

250 g čerstvých nebo mražených brusinek vložte do hrnce spolu s pěti lžícemi vody, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi deset minut (mraženým brusinkám stačí kratší doba), dokud bobulky už skoro nepraskají. Přidejte 170 g přírodního cukru, 5 lžic červeného vína, jemně nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho pomeranče a za stálého míchání pomalu vařte, až se cukr rozpustí. Na nízkém plameni nechte směs pět až osm minut bublat, dokud nedosáhne takové hustoty, jaká vám vyhovuje. Zavařené brusinky jednoduše krátce povařte s ostatními surovinami. Omáčka vydrží v chladničce tři až čtyři dny.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůta s citrusy a tymiánem

Závitky z vánoční nádivky

Krémová chlebová omáčka s cibulí

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.54

Přidat komentář