Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perníkový věnec

Kdopak mi to loupe perníček?
Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: na 1 věnec
Doba přípravy:
Pečení: 5 minut
P

Ingredience

    • 30 g másla
    • 30 g moučkového cukru
    • 1 malé vejce + 1 vejce na potření perníčků
    • 1 lžíce medu
    • 10 g čokolády na vaření, nastrouhané
    • 1 lžíce kakaa holandského typu
    • 125 g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku do perníku
    • 1 bílek + 1 lžička citronové šťávy
    • 150 g moučkového cukru, prosátého
    • slaměný věnec o průměru cca 30 cm (koupíte v květinářství či zahradnictví)
    • pruhy látek + šití + ozdobný provaz
    • jedlé lepidlo (koupíte ho například na www.hospodynkam.cz)

Příprava jídla

1 V míse utřete máslo s cukrem a vejcem. Do směsi přidejte med, kakao a čokoládu. Zvlášť prosejte mouku s práškem do perníku a přidejte k máslové směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi 5 mm.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Z těsta vykrajujte tvary a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 5 minut.

3 Okamžitě po vyjmutí z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem a nechte vychladnout. Z bílku, citronové šťávy a moučkového cukru utřete polevu a perníčky ozdobte.

4 Základ na věnec omotejte pruhy látek a upevněte nití nebo lepidlem. Perníčky na látku lepte jedlým lepidlem. Pomocí provázku věnec zavěste.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sněhový věnec

Věnec z bonbonů

Popcornový věnec

Vánočkový věnec

Jedlé vánoční věnce

Čokoládový adventní kalendář

reklama

Přidat komentář