Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perníčky s marcipánem

Tyhle perníčky s marcipánem jsou trochu jako vánoční varianta svatebních koláčků – mají skvělou náplň a jsou poctivě máčené v rumu. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na asi 2 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví

Ingredience

    NA TĚSTO

    • 400g hladké mouky + na vál
    • 160g moučkového cukru
    • 1 lžička jedlé sody
    • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
    • 1 lžička perníkového koření
    • 10g kakaa holandského typu
    • 2 vejce
    • 120g medu
    • 2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
    • 60g másla

    NA DOKONČENÍ

    • 100g marcipánu na náplň
    • moučkový cukr a rum na namáčení
    • hotová čokoládová poleva na lepení
    • půlky vlašských ořechů na ozdobení podle potřeby 

Příprava jídla

1 Ze všech surovin na těsto vypracujte hladkou hmotu (pokud je příliš lepivá, přidejte trochu mouky), zabalte ji do potravinářské fólie a dejte chladit, nejlépe do druhého dne.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na pomoučněném válu na sílu asi 0,5cm a vykrajujte kolečka o průměru 3cm. Na každé dejte malý kousek marcipánu, zabalte a vytvarujte kuličku.

3 Kuličky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je asi 15 minut. Ještě teplé máčejte nejprve v rumu, pak v moučkovém cukru a znovu v rumu. Nechte zaschnout.

4 Rozehřejte hotovou čokoládovou polevu a tou vždy na každý perníček přilepte půlku ořechu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilkové rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Nepečená kokosová očka

Arašídovo-karamelové hvězdičky

Skořicovo-mandlové hvězdičky

6x klasické i originální cukroví

Pečeme cukroví

Přidat komentář