Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční zajíček

Zajíček má oproti klasickému beránkovi hned několik výhod. Protože je malý, nemusí se o něj koledník s nikým dělit, navíc si ho každý může při zdobení vylepšit podle chuti.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Na 3-4 zajíčky (podle velikosti formy)
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
    • podle chuti hrst rozinek nebo čokoládových peciček
    • 250 g měkkého tvarohu
    • 1 větší vejce
    • 100 g krupicového cukru
    • 1-2 sáčky vanilkového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 100 ml slunečnicového oleje
    • máslo na vymazání formiček
    • případně moučkový cukr a cukrová poleva v tubičkách na ozdobení

Příprava jídla

1 Ve větší míse smíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem a rozinky nebo čokoládu. Tvaroh prošlehejte s vejcem, cukry a vanilkou, vmíchejte olej a vše vlijte k suchým přísadám. Promíchejte, rozdělte do vymazaných formiček a pečte v troubě předehřáté na 180-190°C cca 20 minut, dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde suchá.

2 Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě a pak vyklopte. Podle chuti ozdobte polevou a případně pocukrujte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládová vajíčka

Žužu zajíci

Citronovo-mandlový dort

Zaječí armáda

Sladké Velikonoce!

Přidat komentář