Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová žebírka s cizrnou

Žebírka dodají omáčce neodolatelnou masitou chuť a díky dlouhému vaření se měkoučké maso úplně odlupuje od kosti.
Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 70 minut
Maso Italská

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 kg vepřových žebírek (masitých krátkých z pečeně), rozdělených
    • 400 g rajčatového pyré (passaty)
    • 400 ml zeleninového vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 snítky tymiánu
    • 6–12 lístků šalvěje
    • 2 bobkové listy
    • 400g konzerva cizrny
    • italský chleba k podávání

Příprava jídla

1 V litinovém kastrolu na olivovém oleji opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Vyberte ji a dejte stranou. V uvolněném kastrolu opečte žebírka ze všech stran dozlatova, aby se zatáhla. Vraťte cibuli, přilijte passatu a vývar, přidejte bylinky, osolte a opepřete. Přiklopené vařte na mírném ohni asi 40 minut.

2 Přidejte cizrnu, znovu přiklopte a vařte dalších 30 minut, až je maso měkké. Ochutnejte, případně dosolte. Podávejte s italským chlebem (ciabattou, benátským nebo chlebem nizza).

Recept je převzatý z kuchařky Dva italští gurmáni, Antonio Carluccio, Gennero Contaldo, Ikar, 2013.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Peperonata

Spaghetti alla crudaiola

Přidat komentář