Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1041 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 137 g
Tuky 2 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová žebírka grilovaná ve výrazné omáčce z bourbonu, worcesteru a hořčice.

Suroviny

olej
na smažení
malá, nakrájena
bourbon 200 ml
Jack Daniel’s, Wild Turkey
třtinový cukr 100 g
kečup 100 ml
worchestrová omáčka 2 PL
hořčice dijonská 2 ČL
2 kg
vepřová žebírka
sůl
pepř

Postup

1

V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a 10 minut na něm opékejte cibuli. Přidejte bourbon, cukr, kečup, worcester a hořčici a přiveďte k varu. Nechte pět minut vařit, dokud se neodpaří alkohol. Pak omáčku rozmixujte a dejte stranou.

2

Žebírka osolte, opepřete a grilujte je deset minut po každé straně. Pak je potřete omáčkou a vraťte na pět minut pod gril. Opakujte třikrát až čtyřikrát, dokud nejsou měkká a připravená k podávání.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč