Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Muffiny s čokoládou a třešněmi

Pokud nemáte třešně, klidně místo nich použijte sekané sušené meruňky nebo rozinky.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 12 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
Rozmražování: 2 hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 250 g hladké mouky, prosáté se 2 lžícemi prášku do pečiva
    • 1 lžička jedlé sody
    • 140 g sušených třešní nebo višní
    • 100 g bílé čokolády, nasekané na kousky
    • 100 g tmavé čokolády, nasekané na kousky
    • 100 g přírodního krupicového cukru
    • 2 vejce, rozšlehaná vidličkou
    • 150 ml bílého jogurtu
    • 100 g rozpuštěného másla

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do formy na pečení muffinů (bývá jich dvanáct) vložte papírové košíčky. Mouku prosijte spolu s práškem do pečiva a sodou do mísy, přidejte třešně, čokoládu a cukr. Vmíchejte jogurt, vejce, máslo a vše spojte. Pokud ve směsi zůstanou větší kousky, nevadí, je to lepší než moc hladké těsto – po upečení by bylo gumové.

2. Těsto vlijte do košíčků a pečte dvacet až pětadvacet minut, až muffiny ,vyběhnou‘ a zezlátnou. Nechte je trochu vychladnout na mřížce, snězte je však ještě teplé – tak chutnají nejlíp.

Jak zmrazit
Vychladlé muffiny dejte do sáčku a až na měsíc zamrazte. Při rozmrazování je nechte několik hodin (aspoň dvě) povolit ještě v sáčku; pak je dejte na plech a pět až osm minut prohřívejte při 190 stupních.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající : jednoduché, rychlé a moc dobré. Třešně jsem nahradila sušenými brusinkami.

Přidat komentář