Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí na paprice

Až tenhle pokrm ochutnáte, ke kuřeti na paprice se vrátíte jen stěží.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 90 minut
PT35M
Příprava 0:35
Maso Česká

Ingredience

    • 1 kg telecí plece, nakrájené na kostky
    • 4 cibule, nakrájené nadrobno
    • 2 lžíce sádla nebo másla
    • 1 lžíce mleté sladké papriky
    • 1 lžíce rajského protlaku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g hladké mouky
    • 100 g másla
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • houskové knedlíky k podávání (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 Na sádle či másle opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova. Přidejte maso a opečte ho, aby se zatáhlo. Osolte, opepřete, přidejte mletou papriku, protlak a míchejte další 2 minuty. Pak zalijte asi litrem vody a vařte maso přikryté poklicí doměkka; trvá to cca 1 hodinu.

2 Vařené maso vyjměte a dejte stranou. Na 2 lžících másla opékejte mouku asi minutu, až zpění a zbělá. Potom jíšku zalijte vývarem z masa, prošlehejte a za stálého míchání vařte 20 minut.

3 Omáčku zjemněte smetanou, rozmixujte dohladka a přeceďte přes husté síto zpět k masu. Dochuťte solí či pepřem. Nakonec vmíchejte oříšek zbylého studeného másla. Podávejte s knedlíkem.

NĚCO NAVÍC
Na knedlíky v míse smíchejte 500 g hrubé mouky, špetku soli, 1 vejce, 10 g rozdrobeného droždí, špetku cukru a 250 ml vlažného mléka. Nechte asi 5 minut odpočinout. Pak uhněťte měkké těsto, přidejte 1 starší rohlík, nakrájený na kostičky, a nechte na teplém místě hodinu kynout. Potom vytvarujte tři až čtyři šišky a vařte je v osolené vroucí vodě 18 minut; v polovině vaření knedlíky otočte. Vyjměte je a po celé délce propíchejte; vyjde z nich pára. Dokonalosti dosáhnete, když hotové knedlíky lehce potřete sádlem. Budou po něm krásně vonět a dobře chutnat.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Telecí blanket

Přidat komentář