Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované vepřové ramínko

Maso můžete podávat s opečenými bramborami, ale Paul Day by si ho dal v sendviči; podával by ho v pěkné měkké housce na hamburger, nejlépe s domácím salátem Coleslaw s nastrouhanou červenou řepou a majonézou naředěnou jogurtem.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
P
Maso Britská

Ingredience

    • 2,5–3 kg vepřového ramínka (odstraňte z něj kůži, ale ponechte tuk)

    NA KOŘENICÍ SMĚS

    • 6 lžic mořské soli
    • 4 lžíce přírodního cukru
    • 2 lžíce sušeného česneku v prášku
    • 2 lžíce suché anglické hořčice (prodává např. Robertson)
    • 3 lžíce fenyklových semínek
    • 2 lžíce mleté uzené papriky
    • 2 lžíce čerstvě drceného černého pepře

     

Příprava jídla

1 Smíchejte veškeré suroviny na kořenicí směs a důkladně ji vmasírujte do masa. Vložte ho do nekovové mísy, překryjte potravinářskou fólií a nechte aspoň 24 hodin marinovat; v ideálním případě ho aspoň dvakrát otočte, ale neznamená to, že byste kvůli tomu museli v noci vstávat.

2 Připravte si gril s poklopem. Rozehřejte uhlíky a rozhrňte je do stran. Na rošt nad nepřímý žár položte maso a zavřete víko. Teplota v grilu by neměla přesáhnout 150 °C, zároveň nesmí klesnout pod 100 °C. Maso grilujte 6,5–8 hodin, každých 45 minut ho zkontrolujte, ale neotáčejte.

3 Maso je hotové, když se po dotyku rozpadá – dají se jednoduše oddělovat jednotlivá vlákna. Pak ho opatrně přesuňte na prkýnko, zakryjte alobalem a nechte cca 30 minut odpočívat. Při podávání maso stačí jednoduše oddělovat vidličkou.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Německý tvarohový koláč s rozinkami

Zmrzlina malinové mojito

Malajské kari taštičky

Domácí játrová paštika s brusinkami a brandy

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou

Přidat komentář