Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí prsty

Obalované řízečky mívají úspěch v každé podobě – a domácí rybí prsty ho přímo zaručují!

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 20 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení: 1 hodina
P

Ingredience

    • 250 g filetů uzené ryby (makrela, tolstolobik…)
    • 170 g filetů z lososa
    • 300 ml mléka
    • 1 hřebíček
    • 1 cibuli, rozpůlenou
    • 1 bobkový list
    • 50 g másla
    • 250 g rozmačkaných brambor (v osolené vodě uvařte a pak rozmačkejte)
    • 1 necelou lžičku worcesterské omáčky
    • 2 vejce uvařená natvrdo, pokrájená
    • na kostičky
    • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
    • 1 lžíci nasekaného čerstvého kopru
    • sůl na dochucení
    • olej na smažení
    • pikantní rajčatovou omáčku
    • na namáčení


    Na obalování:

    • hladkou mouku
    • 1 rozšlehané vejce
    • strouhanku

Příprava jídla

1. Mléko vlijte do většího hrnce a přihoďte do něj hřebíček, půlku cibule i bobkový list. Na středním plameni přiveďte mléko k varu a přidejte lososa a uzenou rybu; společně povařte zhruba pět minut. Pak ryby vyjměte děrovanou naběračkou, a až trochu vychladnou, opatrně je zbavte kůže. Také se snažte z ryby vytahat co nejvíc kostí
– tahle práce bude bavit děti.

2. Najemno pokrájejte zbytek cibule a na másle ji doměkka osmažte. Pak do ní rozmačkejte uzenou rybu a přidejte brambory a worcesterskou omáčku. Chvíli míchejte, aby byla směs hladká. Potom opatrně přidejte lososa, vařená vejce a bylinky. Směs stačí trochu prohřát; s mícháním to nemusíte přehánět. Ochutnejte a případně dosolte. Odstavte a nechte hmotu asi hodinu chladnout, aby se vůně pěkně rozležely a promísily.

3. Rozdělte směs na dvacet dílů a vytvarujte placičky. Děti je můžou obalit v mouce, vajíčku a strouhance. Pak se pusťte do smažení: v pánvi rozpalte olej a rybí prsty osmažte po každé straně do křupava. Trvá to pět až sedm minut. Servírujte s pikantní rajčatovou omáčkou.

Získejte náskok!
Rybí prsty můžete připravit den předem. Placičky obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance, uložte do chladničky a osmažte až těsně před večírkem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30 receptů s rybami a mořskými plody

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.62

Přidat komentář