Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Meruňkové briošky

Když briošku z lahodného máslového těsta s meruňkami opečete v topinkovači a namažete máslem, máte snídani snů!

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2 bochníčky
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí: 3 hodiny (přes noc)
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 370 g hladké bílé mouky typu 00
    • 50 g moučkového cukru
    • 7 g sušeného droždí
    • 2 lžičky soli
    • 100 ml mléka
    • 4 vejce
    • 180 g změklého másla
    • 140 g sušených meruněk, omytých v horké vodě a pokrájených

Příprava jídla

1. V hnětači nebo míse spojte mouku, cukr, droždí a sůl a poté přidejte mléko a tři vejce. Míchejte pět minut v mixéru, případně osm minut ručně, dohladka. Přidejte máslo a míchejte ještě pět, respektive deset minut. Těsto přemístěte do vymaštěné mísy a ponechte přes noc v chladničce.

2. Vymastěte dvě formy na biskupský chlebíček. Rozdělte těsto na šestnáct dílků a do každého zapíchněte pár kousků meruňky. Z kousků těsta vyválejte kuličky a po dvou je skládejte do forem, dokud nebudou plné. Do každé formičky by se mělo vejít osm kousků. ­Briošky před pečením nechte tři hodiny dokynout, aby zvětšily objem na dvojnásobek.

3. Rozehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Briošky potřete našlehaným vejcem a pečte dvacet minut do zlatohněda (při poklepu by měly znít dutě). Nechte je vychladnout na mřížce.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.29

Přidat komentář