Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Aromatické dušené hovězí

Skořice, chilli a čokoláda – tahle silná trojka se s oblibou používá v tex-mex kuchyni. Umí totiž báječně pozdvihnout chuť jídla!
Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Dušení: 1 a ½ hodiny
P
Mexická

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 150 g jemně nakrájené anglické slaniny
    • 2 nahrubo nasekané cibule
    • 2 nasekané stroužky česneku
    • 2 čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a nasekané
    • 1,5 kg hovězího (nejlépe kližky či zadního)
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 600 ml vývaru
    • 400 g sekaných konzervovaných rajčat
    • 1 lžičku mletého chilli
    • 1 lžičku cukru, nejlépe přírodního
    • 1 větší svitek skořice
    • 50 g rozdrobené čokolády na vaření
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a osmahněte na něm slaninu a cibuli. Přidejte česnek i chilli papričky a pár minut opékejte. Směs přesuňte do kastrolu, který chcete použít na dušení.
 
2. Maso nakrájejte na menší kostky a obalte je moukou. Po částech je ze všech stran opečte na pánvi, v níž jste smažili slaninu. Podle potřeby přidávejte olej. Opečené maso ukládejte ke slanině, osolte a opepřete ho.

3. Výpek v pánvi zalijte vývarem a chvíli povařte. Pak ho přilijte do kastrolu k masu a přidejte rajčata, cukr a skořici. Na plotně uveďte vše do varu a poté kastrol přemístěte do trouby. Duste asi hodinu a půl, až bude maso krásně křehké.

4. Vyjměte a do horkého jídla vmíchejte čokoládu tak, aby se rozpustila. Podávejte s rýží, těstovinami, bramborami nebo houskovými knedlíky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept je naprosto vynikající. Velmi chutnal i konzervativním členům naší rodiny. Zvláštních ingrediencí jako je čokoláda nebo skořice se v tomto receptu vůbec není třeba bát.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.25
Obrazek uzivatele
Hodně zvláštní chuť - mě chutnalo, ale některým členům rodiny vůbec.

Přidat komentář