Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jemná chřestová polévka

Krémová chřestová polévka je absolutně klasickou partií, kterou je ovšem možné rozehrát několika směry.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
97 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 8–12 stonků chřestu (záleží na velikosti a tloušťce)
    • 1 jarní cibulku, nejlépe s natí, najemno nakrájenou
    • 3 lžíce másla a 1 lžíci na zahuštění
    • 1,5 l vývaru, nejlépe drůbežího
    • sůl a pepř na dochucení
    • 100 ml smetany na zjemnění
    • vícebarevný pepř na ozdobu

Příprava jídla

1. Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky.

2. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu.

3. Zalijte studeným vývarem. Přiveďte k varu, vsypte chřest a povařte asi dvacet minut (dokud nezměkne).

4. Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu. Polévku rozmixujte (můžete použít ponorný mixér), dochuťte solí a pepřem, zjemněte smetanou a ozdobte hrubě drceným vícebarevným pepřem. Lžíci chladného másla rozkrájejte na kousky a ty vložte do polévky a rozmíchejte. Zjemní ji a zahustí. Pak už nevařte!

5. Chřest, který jste si odložili stranou na ozdobu, nahrubo nasekejte a spolu s pepřem jím posypte polévku. Podávejte s křupavým čerstvým pečivem.

Další recept na chřestovou polévku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dva odstíny chřestu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Mal som s toho bolesti a sracky.N
Obrazek uzivatele
vynikajuca polievka, ktoru robim pocas celej sezony spargle ( chrestu )a celej rodine velmi chuti
Obrazek uzivatele
Polevka je vynikajici, ja pri vareni pridavam lzici cukru, jeste ji zahustuji solamylem a po uvareni pridavam zloutek. Mnam.

Přidat komentář