Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žemle s vejci, pršutem a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4846 kcal
Bílkoviny 432 g
Sacharidy 258 g
Tuky 255 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V anglosaských zemích se vajíčka často sázejí přímo na pečivo. ‚Hemenex‘ získá jiný rozměr i díky sušené šunce...

Suroviny

olivový olej
na osmahnutí pršutu
prosciutto 8 plátků
lze nahradit jinou suchou šunkou
bageta 4 ks
menší, lze nahradit brioškami nebo žemlí
vejce 4 ks
sůl
pepř
Na zeleninovou omáčku
jarní cibulka 2 ks
petrželka hrst
sekaná, čerstvá
olivový olej 1 ČL
extra panenský

Postup

1

Omytá rajčata rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semínka a dužinu jemně nasekejte. Cibulky očistěte a nakrájejte šikmo na tenká kolečka. Promíchejte v misce s ostatními přísadami na omáčku.

2

Na pánvi na oleji osmažte plátky šunky tak, aby byly křupavé. Položte je na ubrousek, aby se odsál tuk, a pak rozdělte do rozkrojených žemlí. Na pánev rozklepněte vejce po dvou a osmažte tak, jak máte nejraději. Osolte a opepřete, rozdělte do žemlí a zakápněte zeleninovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 11:40
Recept se nachází v č.3/05, str.55

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč