Do brambor zapíchněte z delší strany kovové jehly na špízy a pečte jako obvykle. Podle velikosti brambor můžete ušetřit až třicet minut doby pečení. Trik nepoužívejte pro vaření v mikrovlnné troubě!
Vedlejší role na talíři byla bramborám přisouzena zbytečně – jejich využití v kuchyni je přece tak mnohostranné! Upečte si brambory podle některého z našich receptů, a uvidíte, že při trošce fantazie může i příloha být skvělým hlavním...
Francouzská kuchyně byla vždy symbolem harmonicky poskládaných chutí a vůní. Do jejích pevných kulinářských základů neodmyslitelně patří i pět mateřských omáček, které jsou základem spousty dalších pokrmů. Víte, které to jsou a jak je...
Domácí croissanty jako z francouzské pekárny nejsou nedosažitelným snem. Do jejich přípravy budete muset investovat svůj čas a trochu úsilí. Investice se vám však rozhodně vrátí. O svůj recept se s námi totž podělila cukrářka Helena...
Věnečky z odpalovaného těsta jsou klasika, kterou nabízí snad každá cukrárna. Mezi domácími cukráři jsou občas považovány za velkou výzvu. Pokud vás ovšem přípravou provede sám Josef Maršálek, uvidíte, že se není čeho bát. Stačí dodržet tři...
Přemýšlíte, že byste začali jíst ryze rostlinně a přešli na veganskou stravu? Čím se začít „živit”, abyste novému životnímu stylu vyhověli? Je lepší začít postupně nebo najednou? Na tyto otázky vám pomůžeme odpovědět.
...
Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...
Toužíte po vodě bez pachuti chloru a s vědomím, že jste pro její přirozenost učinili maximum? Řešením je vodu filtrovat. K tomu skvěle slouží filtrovací karafy a konvice. Napustíte do nich vodu a cestou dovnitř nebo ven – záleží, jakou...