Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo

Vyžaduje recept použití přepuštěného másla a vy nevíte, jak na něj? Poradíme vám.
21. 10. 2010

Přepuštěné máslo získáte, když ho necháte v pánvi nebo ve vodní lázni zcela rozpustit a pak několik minut pěnit. Po chvíli se na dně misky začne hromadit bílá syrovátka a na hladině se budou srážet bílkoviny – sbírejte je odpěňovačkou. Čistý tuk nakonec slijte do sklenice přes jemnou gázu, namočenou ve studené vodě a vyždímanou.

Syrovátku a sraženiny zapracujte do těsta na buchty jako naše prababičky. Na přepuštěném másle osmažte třeba telecí řízky nebo s ním zalijte paštiku, která díky němu nebude osychat.

Přidat komentář