Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Koření pěti vůní využijete v asijské kuchyni

Koření pěti vůní využijete v asijské kuchyni

Narazili jste v receptu na koření pěti vůní? Sluší masům připravovaným na asijský způsob, především nevýraznému kuřecímu. Jeho základní chuť tvoří badyán.
10. 3. 2011

Vůně Asie


Koření pěti vůní nebo také směs pěti koření se používá po celé jižní Číně a ve Vietnamu k ochucení drůbeže, vepřového i dalších druhů masa. Základní směs zde většinou obsahuje mletý badyán, fagaru, skořici, fenykl a hřebíček. Někdy jsou doplněny ještě kardamomem, zázvorem a lékořicí. V chuti a vůni by měl dominovat badyán.

Kde nakoupit


U nás koření pěti vůní koupíte v supermarketu od značky Kotányi, a to ve skleněné kořence, nebo v potravinovém oddělení Marks & Spencer pod názvem Five Spices. Koření pěti vůní mají samozřejmě i ve specializovaných obchodech, jako je Koření od Sindibáda (www.koreni-sindibad.cz), Koření od Samuela (www.koreni-samuel.cz), Obchod s kořením v Haškově ulici (www.cajkorenikava.cz) či Koření od Antonína (www.koreni.cz).

Připravila Kateřina Švejdová

Přidat komentář