Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na dušené hovězí maso, které se rozpadá a uvnitř zůstane krásně růžové

Dušená hovězí plec na šalotce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Upečte si hovězí pečeni. S lahodnou omáčkou a domácím knedlíkem to bude dokonalý sváteční oběd. Pomalu dušené hovězí vyžaduje sice více času, ovšem věřte, že je to velice výhodná investice a výsledek stojí za to. Hovězí pečeně na je recept snů. 

 

Příprava hovězího masa dušením vám šetří práci a čas. Maso jen zatáhnete a potom už za vás pracuje teplo v pekáči. Dlouhé dušení zajistí měkké, téměř rozpadající se maso. Čím delší dušení, tím lepší výsledek. Maso tak získá dostatek času, aby natáhlo všechny vůně a chutě z bylinek a koření (nebo třeba z vína).

Ani nejlepší recept však nezachrání špatně zvolenou surovinu. Dejte si proto při nákupu masa záležet. Vybírejte maso z mladého kusu, které je měkčí a šťavnatější. Pokud nechcete kupovat naslepo v supermarketu, najděte si svého řezníka. Ten vám vždy rád poradí a doporučí maso podle typu úpravy, kterou máte v plánu. Na masovou pečeni je skvělé zadní hovězí, například květová špička. Dobrý je také ořech a vrchní šál. Upečte si je podle nás: na česneku, víně nebo šalotce.

3x dušené maso

Zapomeňte na školní jídelnu. Šťavnaté hovězí se smetanovým špenátem vás dostane. Maso protkněte slaninou, osolte, opepřete a zprudka opečte na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Šalotku osmahněte na sádle dozlatova, přidejte maso, zalijte vývarem a přiklopené duste asi 1,5 hodiny doměkka. Dokonalost sama!

Šťavnaté a výrazné hovězí na česneku výborně ladí se špenátem a bramborovým knedlíkem. Je jako stvořené pro nedělní nebo jiný slavnostní oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Recept na hovězí na česneku sice vyžaduje více času, ale většinu práce za vás udělá trouba, vy budete jen dohlížet. 

Hovězí pečeně prošpikovaná slaninou a zalitá omáčkou z červeného vína a brusinek. Naprostá lahoda nejen pro slavnostní nedělní oběd. Pomalu dušené hovězí na víně vyžaduje více času, ovšem věřte, že je to velice výhodná investice a výsledek stojí za to. Hovězí pečeně na víně je recept snů.

Zdroj: časopis Apetit

 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč