Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak nejlépe oškrábat citrusovou kůru? Použijte zester

Jak nejlépe oškrábat citrusovou kůru? Použijte zester
sdílet:

Šikovný pomocník oškrábe citrony, pomeranče, ale i okurky!

Zester je speciální škrabka na citrusovou kůru. Na konci rukojeti má řadu drobných kovových oček. Ta jsou pořádně nabroušená, a proto dokážou precizně oddělit svrchní aromatickou část citrusové kůry od bílých hořkých blan.

Zester skvěle oškrábe citrony a pomeranče. Také s ním můžete ozdobně okrájet okurku. Škrabka na citrusy mívá z boku jedno větší očko, kterým vytvoříte krásné tenké a dlouhé proužky kůry pro kandování

Něco navíc: Pod názvem zester nabízejí výrobci malé ploché struhadlo či větší, do dlaně tvarovanou škrabku se zásobníkem. Nám se však nejvíc osvědčil klasický zester s rukojetí, který se velikostí podobá běžné nožíkové škrabce na zeleninu. Výběr je jen na vás.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč