Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 tipů pro hygienu v kuchyni

suroviny na krájecím prkně - zelenina
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Čistota půl zdraví. Na co byste při vaření neměli nikdy zapomínat?

1. Čisté ruce
Myjte si ruce, než sáhnete na jídlo a když se dotknete syrového masa, ryb, vajec a zeleniny.

2. Čisté plody
Zeleninu a ovoce vždy omyjte pitnou vodou. Zbavte je důkladně především veškeré hlíny.



3. Oddělená prkénka
Používejte zvláštní prkénka a nástroje na syrové a tepelně zpracované potraviny.

4. Bezpečné skladování
Skladujte maso a ryby tak, aby z nich nic nekapalo na ostatní potraviny.

5. Rychlé zchlazení
Přebytky chlaďte co nejrychleji a ukládejte do chladničky či mrazáku.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín