Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trik pro rychlé změknutí cukroví

cukrovi
ZDROJ: Angelica Echeverry/Unsplash
sdílet:

Perníky a zázvorky potřebují péct s předstihem, aby měly čas se rozležet a změknout. Rozležení ale prospěje i lineckému nebo pracnám. Co dělat, pokud jste je napekli na poslední chvíli? Existuje několik triků jak změknout perníčky i jiné sukroví. Máme je pro vás všechny. 

Některé hospodyňky pečou perníky i s několikaměsíčním předstihem, jiné přísahají na rozpůlené jablko vložené do krabice s cukrovím. Zkusit můžete i následující trik jak urychlit změknutí cukroví:

  • Do trouby dejte hrnek s horkou vodou a předehřejte ji na 120 °C. Pak k němu vložte plech s upečeným cukrovím a nechte zhruba dvacet minut navlhnout.
  • A nebo si rovnou podle našeho svátečního receptu upečte perníčky, které jsou měkké hned bez rozležení.

V každém případě většině sušenkového cukroví prospěje pobyt v chladu a relativním vlhku. Suché prostředí a pokojová teplota svědčí pouze cukroví, které vlhkost ničí, například pusinkám, laskonkám, makronkám či kokoskám.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín