Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Perník jako zákusek de luxe: Připravte nejlepší polevu, která mu dodá švih. Je to velmi snadné

Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Poleva dodá švih i jinak nevýraznému dezertu. Mezi takové sice perník nepatří, ovšem i jemu sluší lesklý potah plný kontrastní chuti. Nejčastěji používanou polevou na perník bývá citronová (či cukrová) nebo čokoládová. Na obě stačí dvě suroviny.

Jak vyrobit domácí citronovou polevu?

Jednodušší už to být nemůže. Na přípravu cukrové či citronové polevy budete potřebovat: 

  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 až 3 lžíce vody nebo citronové šťávy 

Do prosátého moučkového cukru přidejte 2 lžíce vody nebo citronové šťávy a promíchejte dohladka. Pokud je poleva příliš hustá, přidejte tekutinu po kapkách, až se podaří dosáhnout správné hustoty.

Poleva by měla být hladká, lesklá a dostatečně tekutá, aby se dala snadno nalít na upečený perník a rozetřít. Zároveň by z něj neměla stéct dolů.

Čokoládová poleva na perník

K přípravě čokoládové polevy budete potřebovat pomoc plotny. Potřebovat budete:

  • čokoládu
  • smetanu ke šlehání

Na 200 gramů čokolády budete potřebovat 100 ml smetany ke šlehání. Smetanu zahřejte v rendlíku k bodu varu. Čokoládu rozlámejte na kousky do misky a zalijte ji horkou smetanou a nechte rozpustit. Rozmíchejte dohladka. Až vzniklá poleva trochu zchladne, nalijte ji na perník a rozetřete. Uložte do chladu a nechte vychladnout.

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč