0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou

Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 71
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč 25 x 25 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4946 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 544 g
Tuky 262 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete perník s citronovou polevou? Pak si vás určitě získá i koláč inspirovaný rodinným receptem naší produkční Míši.

Suroviny

máslo 250 g
změklé + na vymazání plechu
krupicový cukr 1 hrnek
vejce 4 ks
mouka pšeničná polohrubá 1.25 hrnku
+ na vysypání plechu
kakao 4 PL
citron plátky
tenké, a/nebo proužky citronové kůry na ozdobení
NA POLEVU
moučkový cukr 0.75 hrnku
citronová štáva 3.5 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

Máslo s cukrem a vejci vyšlehejte do nadýchané pěny. Mouku a kakao přesejte přes jemné síto a přimíchejte k vaječné směsi.

3

Těsto přelijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu o rozměrech 25 x 25 cm a pečte 20–25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nebude po vytažení suchá a čistá. Nechte vychladnout.

4

K moučkovému cukru postupně přidávejte citronovou šťávu a společně je utřete do hladké polevy.

5

Nalijte ji na vychladlý koláč a rozetřete po celé ploše. Nechte zaschnout, aby se na povrchu utvořila krustička.

6

Podávejte nakrájené na řezy a ozdobené kolečky a/nebo kůrou z citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit