Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou

Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 koláč 25 x 25 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4676 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 494 g
Tuky 259 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete perník s citronovou polevou? Pak si vás určitě získá i koláč inspirovaný rodinným receptem naší produkční Míši.

Suroviny

máslo 250 g
změklého (1 kostka) + na vymazání plechu
krupicový cukr 220 g
(1 hrnek)
vejce 4 ks
mouka pšeničná polohrubá 225 g
(1 a 1/4 hrnku) + na vysypání plechu
kakao 40 g
(4 lžíce)
citron plátky
tenké, a/nebo proužky citronové kůry na ozdobení
NA POLEVU
moučkový cukr 100 g
(3/4 hrnku)
citronová štáva 3 PL
cca

1 Troubu předehřejte na 180°C. Máslo s cukrem a vejci vyšlehejte do nadýchané pěny. Mouku a kakao přesejte přes jemné síto a přimíchejte k vaječné směsi. Těsto přelijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu o rozměrech 25 x 25 cm a pečte 20–25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nebude po vytažení suchá a čistá. Nechte vychladnout.

2 K moučkovému cukru postupně přidávejte citronovou šťávu a společně je utřete do hladké polevy. Nalijte ji na vychladlý koláč a rozetřete po celé ploše. Nechte zaschnout, aby se na povrchu utvořila krustička. Podávejte nakrájené na řezy a ozdobené kolečky a/nebo kůrou z citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit