Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou

Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4676 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 494 g
Tuky 259 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Milujete perník s citronovou polevou? Pak si vás určitě získá i koláč inspirovaný rodinným receptem naší produkční Míši.

Suroviny

máslo 250 g
změklého (1 kostka) + na vymazání plechu
krupicový cukr 220 g
(1 hrnek)
vejce 4 ks
mouka pšeničná polohrubá 225 g
(1 a 1/4 hrnku) + na vysypání plechu
kakao 40 g
(4 lžíce)
citron plátky
tenké, a/nebo proužky citronové kůry na ozdobení
NA POLEVU
moučkový cukr 100 g
(3/4 hrnku)
citronová štáva 3 PL
cca

1 Troubu předehřejte na 180°C. Máslo s cukrem a vejci vyšlehejte do nadýchané pěny. Mouku a kakao přesejte přes jemné síto a přimíchejte k vaječné směsi. Těsto přelijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu o rozměrech 25 x 25 cm a pečte 20–25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nebude po vytažení suchá a čistá. Nechte vychladnout.

2 K moučkovému cukru postupně přidávejte citronovou šťávu a společně je utřete do hladké polevy. Nalijte ji na vychladlý koláč a rozetřete po celé ploše. Nechte zaschnout, aby se na povrchu utvořila krustička. Podávejte nakrájené na řezy a ozdobené kolečky a/nebo kůrou z citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit