Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 224
Do 45 minut Snadné Na 1 koláč 25 x 25 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4944 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 544 g
Tuky 262 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete perník s citronovou polevou? Pak si vás určitě získá i koláč inspirovaný rodinným receptem naší produkční Míši. Bleskový kakaový koláč je velmi rychlý a jednoduchý, navíc je hrníčkový! Takže vhodný i pro naprosté začátečníky, kteří si ještě nestihli koupit váhu nebo neradi poctivě váží suroviny.

Suroviny

máslo 250 g
změklé + na vymazání plechu
vejce 4 ks
+ na vysypání plechu
kakao 4 PL
citron plátky
tenké, a/nebo proužky citronové kůry na ozdobení
NA POLEVU
až 4 PL, podle potřeby

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Máslo s cukrem a vejci vyšlehejte do nadýchané pěny. Mouku a kakao přesejte přes jemné síto a přimíchejte k vaječné směsi.

3

Těsto přelijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu o rozměrech 25 x 25 cm a pečte 20–25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nebude po vytažení suchá a čistá. Nechte vychladnout.

4

K moučkovému cukru postupně přidávejte citronovou šťávu a společně je utřete do hladké polevy.

5

Nalijte ji na vychladlý koláč a rozetřete po celé ploše. Nechte zaschnout, aby se na povrchu utvořila krustička.

6

Podávejte nakrájené na řezy a ozdobené kolečky a/nebo kůrou z citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín