Milujete perník s citronovou polevou? Pak si vás určitě získá i koláč inspirovaný rodinným receptem naší produkční Míši. Bleskový kakaový koláč je velmi rychlý a jednoduchý, navíc je hrníčkový! Takže vhodný i pro naprosté začátečníky, kteří si ještě nestihli koupit váhu nebo neradi poctivě váží suroviny.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Máslo s cukrem a vejci vyšlehejte do nadýchané pěny. Mouku a kakao přesejte přes jemné síto a přimíchejte k vaječné směsi.
Těsto přelijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu o rozměrech 25 x 25 cm a pečte 20–25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nebude po vytažení suchá a čistá. Nechte vychladnout.
K moučkovému cukru postupně přidávejte citronovou šťávu a společně je utřete do hladké polevy.
Nalijte ji na vychladlý koláč a rozetřete po celé ploše. Nechte zaschnout, aby se na povrchu utvořila krustička.
Podávejte nakrájené na řezy a ozdobené kolečky a/nebo kůrou z citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hrníčkové buchty: Jednoduché a chutné dezerty bez vážení 12x jinak(12 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )
- Buchty a koláče na plech, které upečete, než bys řekl švec. Úspěch zaručen!(25 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )