Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou

Milujete perník s citronovou polevou? Pak si vás určitě získá i koláč inspirovaný rodinným receptem naší produkční Míši.

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč 25 x 25 cm
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Koláč

Ingredience

    • 250 g másla, změklého (1 kostka) + na vymazání plechu
    • 220 g krupicového cukru (1 hrnek)
    • 4 vejce
    • 225 g polohrubé mouky (1 a 1/4 hrnku) + na vysypání plechu
    • 40 g kakaa (4 lžíce)
    • tenké plátky citronu a/nebo proužky citronové kůry na ozdobení

    NA POLEVU

    • 100 g moučkového cukru (3/4 hrnku)
    • cca 3–4 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Máslo s cukrem a vejci vyšlehejte do nadýchané pěny. Mouku a kakao přesejte přes jemné síto a přimíchejte k vaječné směsi. Těsto přelijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu o rozměrech 25 x 25 cm a pečte 20–25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nebude po vytažení suchá a čistá. Nechte vychladnout.

2 K moučkovému cukru postupně přidávejte citronovou šťávu a společně je utřete do hladké polevy. Nalijte ji na vychladlý koláč a rozetřete po celé ploše. Nechte zaschnout, aby se na povrchu utvořila krustička. Podávejte nakrájené na řezy a ozdobené kolečky a/nebo kůrou z citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Důlkové řezy s pudinkem a zakysanou smetanou

Bublanina s pomerančovou rebarborou

Jednoduchý koláč se skořicovou drobenkou

Tříbarevný koláč s tvarohem a meruňkami

Přidat komentář