Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaření beze zbytku: smetana ke šlehání

18. 7. 2014
koláč se šlehačkou
Rawpixel.com

Víme, jak zabránit hromadění nespotřebovaných potravin v lednici. Smetanu ke šlehání si můžete vychutnat hned třikrát jinak!

1. Omáčka ke zmrzlině

Smetanu zahřejte v rendlíku, vmíchejte stejné množství nasekané čokolády a míchejte dohladka. Podávejte k vanilkové zmrzlině nebo k palačinkám.

2. Krémová vejce

Smetanu přidejte do míchaných vajec, budou krásně krémová. Posypte je nasekanou pažitkou, doplňte uzeným lososem a jezte s opečenými tousty.

3. Příloha k rybě

Hrášek uvařený doměkka ve vývaru rozmixujte nebo rozšťouchejte s mátou a smetanou. Dochuťte mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.

Sdílet článek

Související články