Objevili jsme několik pražských podniků, kde vaří skvělá jídla za příjemnou cenu. Ideální, když si chcete užít i v týdnu před výplatou.
Autentické Mexiko
Parta kamarádů z Mexika si v Praze 3 zařídila malý prostor, kde své návštěvníky občerstvuje autentickými mexickými pokrmy.
- Ochutnat můžete tacos, burritos, tortas nebo pravé mexické polévky. Více info na Facebooku.
- Minus podniku: Málo míst k sezení
Nenáročné posezení
Vršovická kavárna a bistro Café Sladkovský má velmi příjemnou atmosféru. Stálé menu nabízí cestu téměř kolem celého světa, od italských těstovin přes americké burgery až po marocké speciality, a to vše za příznivou cenu.
- V interiéru kavárny najdete i použité knihy, jejichž koupí přispějete na některý z pražských domovů pro seniory.
- Rezervace vždy nutná, někdy i pár dní předem. Kontakt najdete tady.
Za českou klasikou
Skvělým podnikem, kam zavést přátele z cizích zemí, je jednoznačně žižkovský hostinec U Vodoucha. Svou nabídkou připomíná nedělní maminčino vyváření a jejich kynuté ovocné knedlíky jsou skoro (aby se babička neurazila) jako od babičky. Menu doplňuje velký výběr chuťovek k pivu i piv samotných. Doporučujeme jejich nakládaný hermelín a domácí paštiku. Denní i stálé menu najdete zde.
Dejte si pozor na: Kuchař vaří českou kuchyni báječně, ale těstoviny a saláty nás nenadchly.
Indický oběd
Kousek od náměstí Jiřího z Poděbrad najdete indickou restauraci The Pind, která během poledne nabízí svým návštěvníkům menu all you can eat (neboli sněz, co můžeš) za krásných 109 Kč.
- Uvnitř restaurace najdete bufetový stůl s indickými plackami, chlebem naan, salátem a jogurtovou zálivkou a klasickými sytými indickými jídly, jako jsou chana masala, chicken masala, karí, dhál atd.
- Obsluha neovládá perfektně český jazyk. Angličtina se vám bude hodit.
Velký výběr polévek
Karlínská Polévkárna funguje již několik let a její popularita pořád stoupá. Každý den nabízí několik druhů polévek – české, zahraniční, v klasickém podání i ve zdravější verzi. Mezi naše nejoblíbenější patří třeba ruský boršč, kuřecí estragonová nebo mrkvová se zázvorem.
- Polévky se podávají v různě velkých miskách a podle toho se odvíjí i cena. K šálku horké polévky si můžete zakousnout gruzínské chačapuri – chlebové placky plněné sýrem. Více info tady.
- Nebýhodou je málo míst k sezení a dlouhé fronty v době oběda.