Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Učíme se od mistra: Máslový croissant

Učíme se od mistra: Máslový croissant

3.4/5 Počet hodnocení: 65

Podívejte se, jak peče croissant rodilý Francouz! Ukáže vám, jak si doma připravit takový, jaký prodávají ve francouzské patisserii.

Na croissant potřebujete jen pár surovin, zato příprava těsta je poměrně časově náročná disciplína. Lepek totiž potřebuje dost času, aby se uvolnil. Jen díky němu budou croissanty krásně nadýchané a křupavé. Dobrá zpráva je, že smotané croissanty můžete zamrazit, a mít je tak připravené na dny, kdy nemáte čas na zdlouhavou přípravu, ale chcete si u snídaně pochutnat na křupavém francouzském pečivu.

A jak probíhá samotná příprava? Nejprve se z vody, mouky, vajec, droždí, soli a cukru uhněte těsto. Práci vám usnadní robot. Vypracované těsto by mělo být pevné a kompaktní. Když ho natáhnete, nesmí se trhat. Těsto se pak po krátkém odpočinku v kuchyni schová do lednice, kde počká do druhého dne. Odležené těsto se rozválí na plát, stejně tak máslo, které by mělo tvořit čtvrtinu váhy těsta. Na plát těsta se položí plát másla, těsto se pak přeloží jako psaníčko. Pak už přichází na řadu další a další překládání a vyvalování. Z hotového těsta se vyválí tenký plát, z něj se vykrájejí trojúhelníky, které připomínají Eiffelovku. Těsto se sroluje. Po vykynutí se pečou jen 10 minut při 200 °C. Hotové croissanty jsou uvnitř vláčné a na povrchu křupavé.

Podívejte se na video, ve kterém vám francouzský mistr cukrář Marc Le Breton ukáže, jak si máslový croissant upéct doma.

Podívejte se, jak peče croissant rodilý Francouz! Ukáže vám, jak si doma připravit takový, jaký prodávají ve francouzské patisserii. Na croissant potřebujete jen pár surovin, zato příprava těsta je poměrně časově náročná disciplína. Lepek totiž potřebuje dost času, aby se uvolnil. Jen díky němu budou croissanty krásně nadýchané a křupavé. Dobrá zpráva je, že smotané croissanty můžete zamrazit, a mít je tak připravené na dny, kdy nemáte čas na zdlouhavou přípravu, ale chcete si u snídaně pochutnat na křupavém francouzském pečivu. A jak probíhá samotná příprava? Nejprve se z vody, mouky, vajec, droždí, soli a cukru uhněte těsto. Práci vám usnadní robot. Vypracované těsto by mělo být pevné a kompaktní. Když ho natáhnete, nesmí se trhat. Těsto se pak po krátkém odpočinku v kuchyni schová do lednice, kde počká do druhého dne. Odležené těsto se rozválí na plát, stejně tak máslo, které by mělo tvořit čtvrtinu váhy těsta. Na plát těsta se položí plát másla, těsto se pak přeloží jako psaníčko. Pak už přichází na řadu další a další překládání a vyvalování. Z hotového těsta se vyválí tenký plát, z něj se vykrájejí trojúhelníky, které připomínají Eiffelovku. Těsto se sroluje. Po vykynutí se pečou jen 10 minut při 200 °C. Hotové croissanty jsou uvnitř vláčné a na povrchu křupavé. Podívejte se na video, ve kterém vám francouzský mistr cukrář Marc Le Breton ukáže, jak si máslový croissant upéct doma.
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč