Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné halloweenské papriky

2 328 zhlédnutí
Average: 2 (1 hlasování)

Pečené papriky plněné lahodnou směsí bulguru, špenátu a fety můžete připravit kdykoli během roku. Když si s nimi ovšem vyhrajete a vykrojíte do nich strašidelné obličeje, bleskově je proměníte v nejlepší halloweenské jídlo! Stačí odkrýt pokličku a užít si vtipnou večeři...

 

Plněné halloweenské papriky

Ingredience:

  • 4 papriky
  • 2 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • 100g bulguru
  • 1 a půl hrnku zeleninového vývaru
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 2 hrsti špenátu
  • 120 gramů sýru feta

 

Postup:

1 Předehřejte troubu na 190°C. Přiveďte vývar k varu, přisypte bulgur a uvařte doměkka. Mezitím papriky ukrojte shora, odstraňte semínka a vyřízněte do nich obličej.

2 Než se vstřebá vývar, přidejte k bulguru česnek a cibuli, trochu vody, ztlumte vařič a přidejte špenát. Po 5 minutách přidejte na malé kousky nakrájenou fetu, osolte a opepřete podle chuti, zamíchejte a směsí naplňte papriky. Poté přesuňte na plech, vložte do trouby a pečte 15 – 20 minut.

Přidat komentář