Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné halloweenské papriky

2 056 zhlédnutí
Zatím nehodnoceno

Pečené papriky plněné lahodnou směsí bulguru, špenátu a fety můžete připravit kdykoli během roku. Když si s nimi ovšem vyhrajete a vykrojíte do nich strašidelné obličeje, bleskově je proměníte v nejlepší halloweenské jídlo! Stačí odkrýt pokličku a užít si vtipnou večeři...

 

Plněné halloweenské papriky

Ingredience:

  • 4 papriky
  • 2 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • 100g bulguru
  • 1 a půl hrnku zeleninového vývaru
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 2 hrsti špenátu
  • 120 gramů sýru feta

 

Postup:

1 Předehřejte troubu na 190°C. Přiveďte vývar k varu, přisypte bulgur a uvařte doměkka. Mezitím papriky ukrojte shora, odstraňte semínka a vyřízněte do nich obličej.

2 Než se vstřebá vývar, přidejte k bulguru česnek a cibuli, trochu vody, ztlumte vařič a přidejte špenát. Po 5 minutách přidejte na malé kousky nakrájenou fetu, osolte a opepřete podle chuti, zamíchejte a směsí naplňte papriky. Poté přesuňte na plech, vložte do trouby a pečte 15 – 20 minut.

@page { margin: 2cm } p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #00000a; line-height: 120%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 } p.western { font-family: "Liberation Serif", serif; font-size: 12pt; so-language: cs-CZ } p.cjk { font-family: "Arial Unicode MS"; font-size: 12pt; so-language: zh-CN } p.ctl { font-family: "Arial Unicode MS"; font-size: 12pt; so-language: hi-IN } a:link { so-language: zxx }
reklama

Přidat komentář