Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1042 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 70 g
Tuky 64 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to něco mezi dušeným špenátem a salátem; chuť ale čerstvým listům dodávají zejména vlašské ořechy. O stylovou ozdobu se postarají jiskrně rudá zrnka granátového jablka, jimiž je Gruzie proslulá.

Suroviny

Na pchali
čerstvý
česnek 4 stroužky
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý
gruzinské koření
sůl
pepř
ocet
Na ozdobu
vyloupané

Postup

1

Listy špenátu velmi pečlivě opláchněte pod tekoucí vodou – je to důležité zvlášť v místech, kde jsou listy srostlé do svazečků.

2

Vložte listy do velkého kastrolu, zalijte mírně osolenou vodou, uveďte do varu a asi deset minut vařte, až je špenát hezky vláčný, ale má ještě pěknou zelenou barvu. Během varu se objem značně zmenší.

3

Listy špenátu sceďte, nechte okapat a ještě je rukama důkladně vymačkejte, jako byste ždímali prádlo.

4

Spolu s ořechy, koriandrem, kořením a česnekem je vložte do mixéru nebo – což má Viktoria daleko raději – je spolu rozemelte ve strojku na maso.

5

Směs dochuťte solí, pepřem a několika kapkami octa. Podávejte na menších talířcích, ozdobené zrnky granátového jablka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:46
Recept se nachází v č.6/05, str.47

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč