
Recepty z vydání
Švestková omáčka s rumovými perníčky
Jméno téhle dobroty je trochu matoucí – ve skutečnosti jde o hustou směs sušeného ovoce a oříšků, kterou v rodině...
Houbový kuba
K přípravě houbového kuby je naprosto nezbytné vepřové sádlo. Pokrmu dodá charakteristickou chuť a vůni. Pokud máte...
Kapr načerno
Kapr načerno je nejstarší dochovaný český recept na štědrovečerní rybu. Doporučujeme ho připravit aspoň s jednodenním...
Kokosky s tvarohem
Přidání tvarohu je úžasný fígl! Na chuti se nijak neprojeví a kokosky jsou díky němu hned krásně měkké. Klidně je...
Vídeňské oříškové dortíčky
Oříškomilové zajásají – dortíčky vypadají neobyčejně dekorativně, a ještě lépe chutnají! Po slepení je skladujte...
Kuličky z bílé čokolády
Kombinace vaječného koňaku s bílou čokoládou a nápad obalit kuličky v instantním cappuccinu nás doslova nadchly...
Švestky ve slanině plněné mandlí
Nepříliš obvyklá kombinace ovoce a masa dává jednoduchému předkrmu dokonalý šmrnc.
Bramborové šišky
Jen výjimečně dělám z bramborového těsta šišky. Mají ale řadu výhod: mnohem snáz se na talíři krájejí, rychle se uvaří...
Zahuštěné červené zelí
Tento způsob úpravy není zrovna běžný, ale my ho opravdu milujeme. Konzistencí připomíná kaši a má výraznou, a přitom...
Kachna s brusinkovou nádivkou
Kachnu nadíváme, protože se nás u stolu schází hodně. Nechte si na její přípravu dost času, pečte ji na malém ohni...
Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou
Vypadá to složitě, ale nenechte se odradit. Do vanilkové omáčky, kterou se zalévají maliny, se bezpečně zamilujete!...
Horká čokoláda s vanilkou
Nejlepší zbraň na chmury. Doporučeno českými psychiatry, ale pozor, žádná z pojišťoven náklady nehradí!
Koláč Margot
Nadýchaný a jemný koláč si už získal celé generace! Vítězí i jednoduchou přípravou.
Tiramisu
Tohle tiramisu naprosto nemá konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí...
Čokoládový hrneček
Tohle je jeden z nejoblíbenějších dětských dezertů. A taky mimořádně zdařilý způsob, jak do juniorů nenápadně dostat...
Čokoládovo-mandlový cheesecake
Americká inovace – korpus z drcených sušenek a krémová tvarohová náplň – spojila síly s tabulkou čokolády...
Čokoládová trikolora (pavé)
Nemůžete se rozhodnout, kterou čokoládu máte raději? A neradi pečete? Pak je pro vás trikolora trefou do černého,...
Plovoucí ostrovy
Tahle klasická francouzská lahůdka (domovské právo na ni má Bretaň) se tradičně podává se žloutkovým vanilkovým krémem...
Koláč s čokoládovou polevou
Korpus vyzraje do úžasné vůně a vláčnosti po dvou dnech. Když to vydržíte…...
Ruská cigárka
Zpopularizovali je aristokratiční ruští emigranti v Paříži a mít je v zásobě patřilo k dobrému tónu. A opravdu, jsou to...
Tuiles (lístky)
Jednou z nejhezčích vlastností čokolády je tvárnost. Bez problémů se rozpustí a pak zase ztuhne v úplně jiném tvaru a...
Marokánky
Svršek je neuvěřitelně vláčný a šťavnatý, zato spodek čokoláda hezky zpevnila. Pamlsek k čaji i ke školní svačině z...
Sýr s pršutem a řeřichou
Klasický smažený sýr doznal několika změn a dostal vánoční podobu. Když osmažíte kozí sýr, můžete si přičíst deset bodů...
Rybí polévka
Pikantní nálev dodá mlíčí a jikrám neuvěřitelný odpich, a s nimi i celé polévce.
Terinka z vepřového masa
Terinku, obdobu domácí paštiky, si klidně připravte i dva dny předem; uchovejte ji v chladu. Můžete ji podávat i bez...
Krémová polévka z pečených kaštanů
Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Nastal čas návratu!
Smažený kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi
Křehkost a křupavost vynesou tuhle přípravu kapra mezi vaše nejoblíbenější!
Losos v listovém těstě
Maso ryby získá vrstvou špenátu šťavnatost i švih, a vláčný kabátek z těsta obě plus výborně uchová.
Šunka nasladko
Spojení šunky a sladkých přísad je připisováno americké kuchyni, proto se jí také říká americká nebo viržinská šunka...
Vánoční bramborový salát
V případě bramborového salátu jsou veškeré experimenty zbytečné – osvědčený postup vůbec nic nepřekoná!...
Gratinované brambory Dauphinoise
Tohle je nejlepší a nejsnadnější recept na gratinované brambory na světě!
Šťouchané brambory s rozmarýnem
Rozmarýn dodá téhle klasické příloze úplně nový a slavnostní rozměr.
Kapusta s lískovými oříšky
Krátce povařená kapusta je v kombinaci s opraženou slaninou a lískovými oříšky ukázkově křupavá a šťavnatá.
Pěnové nočky (quenelles)
Kromě nadýchané čokoládové pěny (mousse) umějí Francouzi i hutnější směs, z níž se vykrajují nočky. Doplní je zavařené...
Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou
Sušené švestky jsou v nádivce velmi ozvláštňujícím, nečekaným prvkem.
Marocká polévka z cizrny
Navařte si a zamrazte polévku, jejíž přípravu zvládne i začátečník, a přitom potěší i gurmeta!
Linecké cukroví
Lineckému se někdy říká „raz, dva, tři těsto“, protože tu existuje jediný správný poměr surovin –...
Vanilkové rohlíčky
Vanilkovým rohlíčkům vždy prospěje rozležení. Tyhle můžete začít mlsat asi tři dny po upečení.
Košíčky s karamelovým krémem
Hotové košíčky schovejte na tajné místo a vydržte aspoň týden, aby se těsto a krém propojily. Pak ochutnejte; jen pozor...
Tatranské řezy s ořechy
Pokud honíte čas, je pro vás tohle cukroví ideální. Sice připravujete dva druhy těsta, ale nemusíte se zdržovat...
Pařížské rohlíčky
Ořechový základ a na něm hořký kakaový krém přelitý čokoládou… Opravdu božské!...
Oříškové sušenky
Připomínají kokosky – jen jsou v nich místo kokosu mandle a oříšky. Tohle cukroví navíc neobsahuje mouku, takže...
Černobílá roláda
Ačkoli tahle nepečená roláda působí jako vrcholný cukrářský kousek, není nijak zvlášť složitá. Pokud máte kuchyňský...
Brambory
V kuličkách, které vzhledem připomínají čerstvě vykopané brambory, se skrývá hladká krémová náplň, obal...
Přidat komentář