Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2006/3

Březen 2006

Recepty z vydání

Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu

Tenhle rychlý a pestrobarevný recept inspirovala stylem přípravy nápaditá čínská kuchyně. Připravujte stylově ve woku...

Citronovo-cizrnový koláč

Překvapení: z cizrny se dá také péct, a to i nasladko! Rozmixovaná luštěnina je totiž hutná a hladká, dobře se tvaruje...

Kuře s rýží v jednom

Kombinace fazolí s rýží, kuřetem a olivami vám přijde nezvyklá – ale jídlo je výborné!

Gratinované brambory

Spojené hustou smetanovou omáčkou, vonící tymiánem a dotažené trochou pikantního parmazánu – tahle podoba ‚...

Polévka z červené čočky

Jemná červená čočka, oblíbená v Indii, se zhostí polévkotvorné role stejně elegantně jako její zelená kolegyně. Je však...

Ryba ve sladkokyselé omáčce

Příprava je vcelku snadná. Těšte se na pestrý chuťový zážitek, zvlášť pro Středoevropana poměrně ne­zvyklý.

Zapečené brambory s makrelou

Příjemně překvapí nízká cena a jednoduchost přípravy

Bulgurový salát s tofunézou

Snadno vás přesvědčíme, že se klasický bramborový salát dá s úspěchem nahradit velmi zdravou verzí. Bulgur je výborný i...

Slepice na paprice

Tenhle recept patří mezi naprostou klasiku včetně použití slepičího masa. Je výraznější i pevnější než kuřecí; zajistí...

Fettuccine s masem a ztraceným vejcem

Svěží chuť a zářivé barvy jara k vám do kuchyně vnese tenhle úžasný recept.

Medová křidýlka na zázvoru

Pikantní, a přitom jemně sladká marináda vytvoří s křupavě vypečenou kůžičkou božskou kombinaci. Z křidýlek použijte...

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu a česneku

Krůtí stehna jsou krásně šťavnatá, pečou se prakticky sama – a z jednoho nebo dvou v pohodě nakrmíte celou rodinu...

Středomořský cizrnový salát

O šíření slávy cizrny se stará i Jamie Oliver, který ji často používá – zřejmě inspirován svou oblíbenou italskou...

Cizrnový hummus

V arabské kuchyni je cizrna vyloženě nepostradatelná a recept na hummus, pikantní pastu z ní, je naprostou klasikou...

Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou

Křehké maso zazáří v téhle lehké úpravě jako hvězda první velikosti. Bylinky mu dodají nádhernou vůni a řeřicha s...

Čokoládová buchta se švestkami

Další recept z rodu ‚vždycky se povede‘! Těsto je mimořádně přizpůsobivé – místo rýžového nebo...

Nové brambory s fazolkami a řeřichou

Nejlíp si je vychutnáte, když je uvaříte přímo před podáváním

Hovězí ruličky plněné mozzarellou

Delikátní způsob, jak hravě a bez stresu připravit horu steaků pro hromadu lidí

Risotto primavera

Jídlo, které patří k italské klasice, je v této podobě dokonalou oslavou nejsvěžejší roční doby!

Salát z uzené tresky se ztraceným vejcem

Do hitu francouzských bister se klasicky dává škvařená slanina. Varianta s uzenou rybou je ale přímo lahůdková!

Dušená cizrna s uzeným

Robustní luštěnina vytváří ideální základ pro sytá jídla z ‚jednoho hrnce‘; můžete s ní pak zacházet...

Eintopf s uzeným a kapustou

Skvělý tip, jak si pochutnat na zdánlivě nevyužitelných zbytečcích ze spíže. Kapusta v téhle úpravě je přímo lahůdková!

Tvarohové suflé s mangem a ovocnou omáčkou

Dezert lehký jako vánek, takže nepřiberete ani deko. Na ovocnou omáčku je skvělé tropické ovoce (mučenka nebo kiwi),...

Kuřecí enchiladas s červenou omáčkou mole

Jednotlivé verze mole se liší i barvou, záleží na surovinách. Omáčka pak může být zelená i téměř černá. Moje oblíbená...

Ředkvičková pomazánka

Variací na tvarohové pomazánky existují desítky. K jejich kouzlu patří i to, že si s kompozicí můžete pohrávat...

Citronovo-malinové košíčky

Tenhle zákusek je přímo zázrak – a přitom vám na něj stačí pět ingrediencí! Jen ho připravte až v hodině H, aby...

Losos pošírovaný v troubě s omáčkou z paprik a bazalky

Typická fancouzská lahůdka, která se vám bude moc zamlouvat! Jen při nákupu ryby myslete na to, že se musí vejít do...

Zelenina v páře

Klasika všech klasik! Okořeněná zelenina pustí šťávu, díky čemuž je výsledek chutný, a přitom lehký. Poslouží jako...

Čínské knedlíčky plněné vepřovým a krevetami a vařené v páře

Rýžový papír, do něhož zabalíte náplň, dostanete v supermarketech a u vietnamských prodejců. Před použitím placky...

Pošírované kuře s citronovou omáčkou

Bylinky a slanina dodají vařenému kuřeti skvělou chuť. K dokonalosti ji dotáhne citronová omáčka.

Broskve s borůvkami pošírované v karamelu

V nouzi můžete samozřejmě použít mražené nebo konzervované ovoce, ale pokud to aspoň trochu jde, dejte přednost...

Minisendviče

Naše vybrané dobroty povýší na gastronomický zážitek i obyčejné namazané housky – nicméně čím menší pečivo...

Valašské frgále

Tenoučké kynuté těsto a spousta voňavé náplně – to je typický koláč z Valašska. Můžete zkusit i tvarohovou,...

Čínská polévka s ředkvičkami

Plátky ředkviček dodají této orientální polévce nejen něžný půvab, ale i švih.

Valašský kontrabáš

Dobrota z nejobyčejnějších surovin, která vám ve všední den poslouží jako skvělá a rychlá večeře!

Uzený losos s avokádem

Naprostá delikatesa! Jestli najdete chvilku času, smíchejte suroviny na zálivku už během dne a dejte ji chladit.

Salát se slaninou a kuřetem na chilli

Jednoduchý, ale mimořádně voňavý a chutný! Opékané brambory mu dodají sytost, zatímco peprná řeřicha a jemná čekanka...

Kořeněný salát z bulguru s cizrnou

Bulgur – drcená pšeničná zrnka – se v Apetitu objevuje hned dvakrát. A zaslouží si to! Díky nim přestanete považovat...

Valašské škračky

Tuhle krajovou specialitu si dejte v neděli jako předkrm. Valaši jedí škračky i jako hlavní chod – pak stačí...

Bramborové rösti

Nahrubo nastrouhané brambory spojené pouze škrobem jsou elegantní alternativou běžných bramboráčků.

Tatarský biftek

Labužnická záležitost! Jen na ni vyberte to nejkvalitnější čerstvé maso – a pokud si nejste jisti, že jsou...

Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

Tuhle luxusní roládu vytvoříte díky nahřátému sýru raz dva. A pěna z lososa má úžasný šmrnc!

Avokádový salát

Neuvěřitelně snadné a přitom chuťově fantastické! Navíc se nemusíte bát o svůj štíhlý pas.

Čokoládová pěna

Stylovější tečka za večírkem snad ani neexistuje. Přimlouváme se za to, abyste sáhli po co nejkvalitnější čokoládě s...

Pusinkový dort

Ideální dezert pro dámskou společnost! Nebo vy byste snad dokázala odolat nadýchaným pusinkám se šlehačkou, ovocem a...

Rýžový pudink

V mléce vařená kulatá rýže je v mnoha kuchyních typickým dezertem. Neobyčejný půvab jí dodají i ‚sladká‘...

Vepřová pečínka

Vepřové (na kmíně) je pilířem české kuchyně, ale dnes jeho půvaby začínají objevovat i jinde – a vůbec to nemusí...

Zapečené brambory se špenátem a bešamelem

V omáčce je máslo nahrazeno olejem, čímž vznikne ,zdravější‘ verze – ale výsledkek je stejně lahodný!...

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Skořice s čokoládou, to je aromatická bomba – a k tomu prakticky instantní příprava. Tak honem, už zapínejte...

Ředkvičky zapečené s medem a skořicí

Tahle variace bude ještě jemnější, když ředkvičky pět minut před pečením předvaříte, ideálně v páře.

Špaldové halušky se zelím a špekem

Tohle stoprocentně zdravé biojídlo je přímo nabité senzačními chutěmi. Uzený tempeh (lisovaný sójový tvaroh) nahradí...

Nigiri suši

Vzniklo v Tokiu, a to už v devatenáctém století. Vyžádali si ho vyhládlí návštěvníci divadla, kteří spěchali na začátek...

Kalifornské suši

Tohle suši působí jako záhada hlavolamu. S naším návodem ji ale hravě rozluštíte!

Temaki suši

Temaki sushi v překladu znamená ,vlastnoručně udělané sushi‘. A podle japonského zvyku by si ho měl každý...

Houskové knedlíky z mikrovlnky

Houskové knedlíky za čtvrt hodiny? Zkuste je a uvěříte. Z receptu od Gabriely Jedličkové z Prahy je nadšený celý Apetit.

Maki suši

My jsme jsme rolované sushi naplnili tuňákem. Nemáte-li čerstvou rybu, nahraďte ji zeleninou.

Přidat komentář