Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2008/3

Recepty z vydání

Tvarohové kostky

Expresní příprava a absence mouky – takové jsou kromě chuti přednosti tohohle dezertu.

Smažené hovězí po čínsku s kešu

Příprava rychlejší než cesta do čínského bistra. Do dvaceti minut jíte!

Treska s mrkvovým pilafem

Lehká ryba vytváří s mrkvovým pilafem dokonale zdravou večeři. Maximální chuť a minimum kalorií a tuku!

Kořeněná cizrna s opečeným sýrem

Rychlá a snadná bezmasá večeře, která nadchne milovníky středomořské kuchyně.

Vepřové medailonky

Šťavnaté medailonky připravíte i z kuřecích nebo krůtích prsou. Přílohou může být rýže, čerstvý chléb nebo chlebové...

Těstoviny s rajčátky a kapary

V jednoduchosti je krása a v krátkém vaření se skrývá chuť!

Luxusní španělská česnečka

Nechte se svést omamnou vůní téhle polévky!

Císařské řízky s aïoli

Křupavé řízečky, domácí hranolky, česneková majonéza – tomu málokdo odolá!

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Na první pohled obyčejná smažená ryba s kaší, ve skutečnosti pikantní delikatesa...

Česnekový chléb s parmazánem

Tyhle voňavé krajíčky jsou skvělé jen tak k svačině i jako příloha.

Salát se spoustou česneku

Pečením získává česnek úžasnou oříškovou chuť, která skvěle ladí nejen se zeleným listovým salátem.

Libanonská pizza

Vtipná zkratka, která bude bavit nejen vaše děti!

Chilli con carne

Hutné, dobré, nesmrtelné. Když chilli con carne nabídnete s mexickými tacos, budou se všem dělat boule až za ušima. Tak...

Rajčatová polévka s kuřetem

Sytá polévka, která je hotová za 25 minut a na svou chvíli počká v mrazáku až tři měsíce.

Cuketové lasagne

Křupavá krusta, vnitřek krásně vláčný a plný zeleniny, kterou můžete obměňovat podle sezony, doplnit olivami nebo masem...

Plněné listové košíčky

Napečte dětem i sobě báječné večeře do zásoby podle našeho receptu!

Kuře pečené na chorizu a citronech

Nudí vás obligátní nedělní kuře? Zkuste naši pikantní verzi s chorizem!

Ztracená vejce s chorizem a špenátem

Štavnatá, výrazně kořeněná kolečka choriza pozvednou i ta nejběžnější jídla a vytvoří z nich něco velmi návykového.

Ranní fazole s chorizem

Báječně syté, hřejivé a pikantní jídlo nejen pro dřevorubce a lyžaře

Restovaný pastinák s chorizem

Právě chorizo a česnekový dresink vrátí pastináku sílu a udělají z něj pokrm par excellence! A rukola? Ta dokonalý...

Široké nudle s chorizem a fetou

Skvělé rychlé jídlo ve stylu "co dům dal"...

Základní sýrové gnocchi

Italské ricottové nočky jsou jemné a nadýchané, skvělé jsou třeba s dobromyslovým máslem.

Dobromyslové máslo

Ideální na přelití pravých italských nočků. Recept na ně najdete na tomto webu pod názvem základní sýrové gnocchi.

Smetanovo-houbové gnocchi

Nočky, které se jen rozplývají na jazyku, a lahodná smetanová omáčka s houbami.

Gnocchi s pršutem a se špenátem

Vychutnejte si zdařilé snoubení italských barev a chutí!

Zapékané gnocchi

S mozzarellou a rajčatovo-fazolovou omáčkou si sice můžete zapéct i kupované nočky, ale domácí jsou mnohem lepší!

Bylinkové gnocchi s bazalkovým olejem

Kombinace bylinek a citronové kůry v nočkovém těstě je přímo božská!

Rychlá rajčatová polévka

Opravdu rychlá svačinová polévka – hotová už za necelou čtvrthodinu!...

Krémová květáková polévka s kuřetem

Voňavá polévka, kterou připravíte za půl hodiny a dá se i zmrazit.

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Až ochutnáte tuhle polévku, začnete dýni zařazovat do svého jídelníčku často a rádi!

Hranolky pečené v troubě

Domácí hranolky bez smažení – dokonalý doplněk nejen k hovězímu steaku na pepři ve stylu francouzského bistra...

Čokoládový pohár s třešněmi

Počkejte, až přátelé zjistí, že se v pohárech skrývá horká čokoládová dobrota! Brandy a pikantně kontrastující višně už...

Roláda s moka krémem

Dezert jako z cukrárny zvládnete s naším receptem i doma!

Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou

Sněhové rolády jsou naprosto úchvatné a zdaleka ne tak složité, jak by se mohlo zdát. Neobsahují sice žádnou mouku,...

Makový závin

Maková náplň nerozlučně patří k české, případně středoevropské kuchyni. Aby byla šťavnatá a vláčná, musí být mák...

Piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem

Tuhle roládu můžete mít hotovou za půl hodiny! Počítejte ale s tím, že tak dlouho vám na stole nevydrží...

Křupavý ovesný koláč s jablky

Hledáte způsob, jak si oblíbit ovesné vločky? Upečte si koláč.

Posilující polévka se zázvorem

Tahle polévka vám prohřeje celé tělo a posílí nervový a imunitní systém. Navíc lákavě voní, skvěle vypadá, úžasně...

Ovesné placičky s medem a semínky

Upečte si sušenky! Není na tom nic složitého a pak už je jen na vás, jestli si je dáte k snídani, nebo jimi zaženete...

Cibulový chléb

Upečte si chleba! Domácí, voňavý, zdravý, s kváskem.

Chlebové kostky s chilli papričkami a parmazánem

Přísady k ochucení těsta můžete podle nálady obměňovat. Zkuste balkánský sýr, bylinky, kmín, fenykl, nivu a vlašské...

Bramborová bageta

Dopřejte si k snídani či brunchi domácí tmavé pečivo. Provoní byt a chutná na 101 procent.

Krkonošské kyselo

Vychutnejte si zjemněnou verzi prostého horalského jídla!

Velikonoční mazance

Velikonoce bez mazance k snídani jsou jako rakvička bez šlehačky.

Jarní hrášková polévka

Ideální polévka na sváteční tabuli. Je rychlá a lahodí stejně oku jako chuťovým pohárkům.

Velikonoční nádivka podle Marty

Vůně nádivky vás bude dohánět k šílenství. A to ještě nevíte, že je krásně vláčná a přitom úžasně křupavá. Jo, sádlo je...

Brambory salsa verde

Geniální jarní příloha nebo lehounké jídlo

Jehněčí kýta v bylinkové krustě

To pravé slavnostní jídlo na svátky jara!

Velikonoční mrkvové dortíky

Mrkvové dortíky ocení vaše děti (a nejen ty) i jindy než o Velikonocích. S marcipánovými ozdobami si můžete vyhrát...

Česnekové oči

Elegantní a chutný způsob, jak zužitkovat vykoledovaná vejce, ale i vtipné pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Velikonoční koláč

Velikonoční koláč čili torta pasqualina patří k italským Velikonocům podobně jako k našim nádivka. Je lahodně lehký a...

Přidat komentář