Exotická polévka, která vás zaručeně zahřeje. Její příprava navíc netrvá dlouho a je prostě lahodná.
Suroviny
kari pasta červená
5
PL
kokosové mléko
330
ml
vývar kuřecí
1
l
losos
4
filety
po 125 g
nudle
200
g
čínské pšeničné vaječné
rybí omáčka
2
PL
limetová šťáva
ze 2 limetek
jarní cibulka
4
ks
nakrájené podélně
chilli paprička
2
ks
červená
koriandr čerstvý
lístků
k podávání, nemusí být
sůl
pepř
Postup
1
Zahřejte velkou nepřilnavou pánev a pár minut na ní prohřívejte kari pastu, aby se rozvoněla. Pak ji zalijte kokosovým mlékem a horkým vývarem a směs přiveďte k varu. Povařte pět minut, pak snižte plamen a do tekutiny vložte lososa. Nechte ho čtyři až pět minut pošírovat (,vařit‘ těsně pod bodem varu), pak rybu vyjměte.
2
Nudle připravte podle návodu na obalu a rozdělte do čtyř polévkových misek. Na nudle usaďte kusy pošírovaného lososa. Do polévky vmíchejte rybí omáčku a limetovou šťávu a rozdělte ji do misek. Posypte jarními cibulkami, chilli a koriandrem.