Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2010/5

Domácí těstoviny šéfkuchaře restaurace Aromi.
 
Naučte se dokonale hedvábnou bramborovou kaši.
 
Slavnostní dorty

Upoutávky z Apetitu

Gnocchi s plody moře

Riccardo Lucque, majitel a šéfkuchař restaurace Aromi a La Finestra vám předvede, jak připravit pravé italské gnocchi.

Ryby bez kostí

Zní to jako protimluv, ale přesvědčte se sami. Vybrali jsme pro vás ryby, které neobtěžují kostmi ani intenzivní vůní.

Slavnostní dorty 3 x jinak

Chystáte oslavu narozenin nebo svatbu? Nabízíme vám jedno univerzální těsto a z něj tři dorty pro různé příležitosti.

Recepty z vydání

Vinná klobása s králičím masem

Domácí lahoda, jakou v obchodě nekoupíte.

Nadívaná kachna se špekovými knedlíky

Knedlíků radši připravte dvojnásobné množství, protože je budete ujídat ještě před dopečením kachny.

Jarní salát s vejci

Tento salát je tak jednoduchý, že jeho přípravu můžete bez obav svěřit dětem.

Základní bramborová kaše

Zdá se vám bramborová kaše obyčejná? Zkuste náš recept a pochopíte rozdíl.

Zlaté krokety

Domácí příprava kroket je překvapivě snadná a výsledek je hodný i svátečního stolu.

Bramborové věnečky

Nejsou vám ani zlaté krokety na nedělní stůl dost nóbl? Ohromte stolovníky elegantními věnečky. Anebo si je jen tak...

Koláčky z kaše se šunkou a mozzarellou

Na tuhle dobrotu využijete kaši zbylou třeba od oběda. Libovolně se dá obměňovat, meze vám může klást jen obsah...

Nové brambory s brynzou, cibulkou a uzenou slaninou

Jídlo prosté, a zároveň rafinované. Zkusit ho můžete i v odlehčené verzi s vařenými novými bramborami a bez škvarečků.

Plněné kedlubny s vepřovým masem a kari

Použít můžete bílé i modré odrůdy kedluben. Mladé nerozvinuté lístky snězte také.

Telecí kotlety s bylinkovým máslem a hráškovým pyré

Hráškové pyré s mátou se skvěle doplňuje s mladým masem, navíc zjemněným máslem ochuceným bylinkami a citronovou šťávou.

Zapečený chřest s parmskou šunkou

Jemný chřest zabalený v parmské šunce, rozpečený sýr a smetana s vínem – to je přímo chuťová symfonie ...

Šalotkový tarte Tatin

Obrácený šalotkový koláč vás dostane vrstvou rozpečeného aromatického sýra – báječně podtrhne chuť náplně.

Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky

Když pro jednou připravíte bůček s balzamikem místo kmínu a česneku, určitě nebudete zklamaní. Podávat ho klidně můžete...

Tousty s pečenými rajčaty

Jednotlivé ingredience spolu skvěle ladí. Tohle bude láska po prvním ochutnání.

Pestrá fazolová pánev

Extra rychlé a chutné jídlo s nápadem!

Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami

Čokoládový krém ochucený bazalkou a jahody s balzamikem působí na první pohled poněkud extravagantně. Nebojte se toho...

Losos s bylinkovou krustou a bylinkovými bramborami

Přidejte do aromatické krusty dvě sardelová filátka a lžíci kaparů, bude ještě pikantnější.

Platýs s kapary

Kombinaci rybího masa, kaparů a citronové kůry si zamilujete. Navíc je pokrm hotový za pár minut.

Halibut po italsku

Nemáte-li po ruce čerstvá rajčata, klidně použijte konzervu krájených. Jejich chuť prosákne do brambor ještě...

Krémová rybí směs zapečená s kaší

Fish pie, typicky britská lahůdka, si našel místo v našich srdcích. Doporučujeme!

Tilapie v thajské omáčce

Ryba po asijsku nadchne všechny, kdo mají rádi ostrá jídla.

Drůbeží vývar – základní recept

Chybí vašemu vývaru ,šťáva‘? Stačí znát pár triků. Díky mlsné rodině a přátelům se redaktorka Śárka Hamanová naučila...

Rizoto s houbami a špenátem

Houby a špenát spolu skvěle ladí. Pokud váš zelinář nemá čerstvý špenát, použijte rozmrazený mražený.

Slavnostní polévka s játrovými knedlíčky

Do polévky nakrájejte čerstvou zeleninu a vařte ji jen nezbytně dlouhou dobu tak, aby zůstala křupavá. Vedle knedlíčků...

Pošírovaná kuřecí prsa s estragonovou omáčkou

Kuřecí prsa vařená ve vývaru jsou šťavnatá a plná chuti. Báječně ladí s jemnou smetanovou omáčkou.

Mrkvový chléb s ořechy

Dětsky jemný chlebíček namažte třeba pomazánkovým máslem smíchaným s pažitkou a česnekem.

Rustikální chleba

Nevzdávejte se mořské soli, pokud je to jen trochu možné. Zaručí vám božský požitek při kousání!

Kmínový chléb s pivem

Pivní chléb, který připravíte bez kynutí, skvěle podtrhne pomazánka z romadúru, tvarohu, cibulky a sladké papriky s...

Focaccia

Proužky focaccii přikusujte jen tak k vínu a sýrům či k čerstvému salátu. Pozor, jsou tak dobré, že je budete muset...

Šlehačková bublanina s ovocem

Tak jemná a tak vláčná! Tahle bublanina obsahuje jen tuk ze smetany, a díky tomu se na jazyku přímo rozplývá.

Perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkou

Voňavá buchta s jablky vám bude chutnat i bez omáčky, ale věřte, že s ní je mnohem, mnohem lepší.

Žloutková roláda se šlehačkou a čokoládou

Rychlá roláda bez mouky je tak vláčná, že se nemusí stáčet zatepla. Podmínkou je, že těsto nepřepečete a nevysušíte.

Tvarohový dort z drobenky

Tohle vypadá jako zázrak – drobenka dole, drobenka nahoře a mezi tím tvarohová náplň. Při pečení se vše krásně...

Citronový pusinkový koláč s ovocem

Křehký korpus se svěžím citronovým krémem ozdobte peřinkou z bílkového sněhu. My jsme ho upekli s borůvkami, vy si však...

Jogurtový koláč podle sousedky Karolíny

Jako míra poslouží kelímek od jogurtu. A další výhoda: ušpiníte minimum nádobí!

Kuřecí čaj

Tahle polévka je ideální pro kuchaře-hračičky. Čas strávený povářením, cezením a chlazením ale stojí za to.

Špecle (nočky)

Připravte si domácí špecle. Osmahnuté jsou báječné se špenátem i mangoldem.

Gnocchi s omáčkou z plodů moře

Naučte se italské gnocchi přímo od Itala! Šéfkuchař a majitel restaurace Aromi a La Finestra Riccardo Lucque vám...

2015/3

Než přijde jaro, máme pro vás lahůdky pro radost i pro zdraví. Skvělé ryby na másle, recepty s masem i bez masa a také svěží...

2013/9

Snídaně & svačiny
Dezerty babího léta
Jídla z mrazáku
Vzpomínky na prázdniny

Přidat komentář