Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2011/8

Na rybách
Uvařeno bez vaření
Ovocný želé dort

Upoutávky z Apetitu

Ovocný želé dort

Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo.

Na rybách

Ať už si ulovíte vlastní, nebo na ně půjdete do obchodu, dopřejte jim co nejjednodušší úpravu. Jen tak totiž vynikne delikátní chuť rybího masa.

Uvařeno bez vaření

Máme pro vás recepty na jednoduché omáčky na těstoviny. Suroviny stačí jen zamíchat a podávat. Tomu říkáme geniální letní vaření!

Recepty z vydání

Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

Knedlíky od čtenářky Jitky Brandejské jsme vybrali pro jejich supersnadnou přípravu. „Můžete je podávat posypané...

Tvarohová bábovka s levandulí

Blogerka Věruška vás přesvědčí, že levandule patří především do kuchyně. Zkuste si to představit: kousnete do bábovky a...

Sendvič s flank steakem

Steak nechte po grilování odpočinout. Až poté ho krájejte přes vlákno na tenké plátky. Maso bude krásně šťavnaté.

Hovězí pupek se žampionovou omáčkou

Vařený čerstvý pupek je v kombinaci s klasickými českými omáčkami nepřekonatelný.

Telecí kotlety s lilkovou krustou

Maso i zeleninová příloha v jednom, takže pokrm stačí doplnit jen bagetou.

Závitky z cukety s tuňákovou náplní

Cuketové závitky můžete podávat teplé i studené.

Pralinky z ricotty a pistácií

Pralinky z ricotty a pistácií vás naladí na další chody, ale nepřebijí jejich chuť.

Bruschetta se sušenou šunkou a mozzarellou

Neodolatelný italský předkrm i rychlá svačina...

Tagliatelle s klobáskou salsiccia a rajčaty

Ačkoli se toto jídlo často doplňuje bazalkou nebo strouhaným parmazánem, Andrea to nedoporučuje, protože se tak potlačí...

Omáčka bez vaření: tuňák & kapary

Nejlepší středomořské chutě pohromadě

Bleskové rajčatové kari s lilkem

Tenhle ryze zeleninový pokrm v indickém stylu je tak dobrý, že po masu ani nevzdechnete.

Lečo s volským okem

Klasický recept, který chutná nejlíp právě teď – na vrcholu rajčatové sezony...

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

Díky pobytu v troubě rajčata zesládnou a budou ještě zdravější.

Rajské rizoto s kuřetem & krevetami

Hrnec plný skvělých chutí a vůní

Koláč s rajčaty a ricottou

Zelená rajčata na fotografii jsou nedozrálé plody odrůdy Tondo liscio. Existují však rajčata, která zůstávají zelená i...

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony

Takhle chutná léto v zeleninové zahradě

Pošírovaný amur s letní zeleninou

Ryba pošírovaná v ochuceném oleji je opravdová lahůdka. „Druh zeleniny volte podle své chuti, možností a sezony,...

Pstruh plněný hříbky

Čerství pstruzi duhoví jsou v obchodech snadno k sehnání. Stejně jako pstruzi se upravují i jejich příbuzní –...

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta je dokonalý. Mangold a římský kmín dodají kaprovi zajímavou chuť, kterou skvěle...

Candát v solné krustě

Solná krusta brání vysušení, a nejlépe tak vynikne lahodná chuť candáta, který nepotřebuje výrazně dochucovat.

Křupavá štika s pepřovým dipem

Smažení na sádle nemá chybu. Zvýrazní chuť a zajistí křupavost.

Úhoř na víně

Maso úhořů je dost tučné, ale lahodné a nemá mezisvalové kůstky.

Chow-chow

Chow-chow (čti čoučou) podávejte k sýrům a k masu nebo směs přidejte do sendvičů.

Schug

Ohnivá pasta původem z Jemenu se používá jako koření do nejrůznějších arabských, ale třeba i thajských pokrmů.

Broskvová marmeláda s vanilkovou příchutí

Příprava dá trochu práce, ale výsledek opravdu stojí za to!

Směs „Chléb s máslem“

Hodí se na chleba se sýrem a šunkou i ke studeným masům a do rýžového salátu nebo nasekaná do majonézy jako remuláda.

Salát Caesar

Svěží, pikantní, a přitom prostý. Takový je salát Caesar ve své originální podobě. Populární kuchař Filip Sajler vás...

Ovocný dort se želé

Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky receptu krok za krokem a tipům...

2013/3

Nejlepší pizza do mrazáku
Boloňská omáčka 3x jinak
Gurmánský výlet do Itálie
Hostina z darů moře
Fantastické
...

Přidat komentář