Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2012/11

Vařte s pivem
Indická kuchyně
Lahodné ovoce z trouby
Lovecká sezona

Upoutávky z Apetitu

Zahřejte se dezertem!

Zhmotnili jsme sen o ideálním podzimním dezertu. Je sladký, hřejivý a dokáže zlepšit náladu. Doporučujeme!

Malá lekce indické kuchyně

Objevte s námi tajemství domácí přípravy pravých indických jídel. Naučíme vás vindaloo, tikka masálu, madrás a kormu tak, jak je vaří Indové.

Na stůl se nese pivo

Vychutnejte si náš národní nápoj v oroseném půllitru i na talíři! Pivní delikatesy jsme s pomocí expertů spárovali se špičkovými pivy z malých českých pivovarů tak, abyste si užili jejich dokonalou souhru.

Recepty z vydání

Česneková omáčka

„Posílám recept na česnekovou omáčku, která se vaří v rodině mojí přítelkyně Boženky. Fakt stojí za to!“ napsal nám...

Dort pro každou příležitost

Je chutný, zdravý a vhodný pro úplně každého! Blogerka Věruška zná recept na naprosto univerzální a dokonalý dortový...

Dušené telecí ledvinky

Podávejte s rýží, ale můžete si je labužnicky vychutnat i s jemným žemlovým knedlíkem nebo jen tak s křupavou houskou.

Telecí ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Angličané si je s oblibou dávali k snídani, my jsme si je zamilovali coby hlavní chod. Správně očištěné a upravené...

Krambl ze sušeného ovoce

Dezert s vůní svařeného vína

Hruškový krambl s čokoládou a perníkem

Hrušky a čokoláda jsou ideální pár. A voňavá drobenka z perníku je bonus navíc.

Zapečené švestky s oříškovou krustou

Horké švestky s pomerančem vám zlepší náladu.

Zapečené karamelové banány s bochánky

Karamel, banány a skořice jsou sestava, která spolu skvěle ladí. Dezert je hodně vydatný, proto ho podávejte k lehčím...

Fíky zapečené s medem a croissanty

Čerstvé fíky jsou na podzim k dostání i u nás, a tak toho využijte. Med jejich chuť podpoří a vyrovná fakt, že dovážené...

Jablka a sušené švestky zapečené s těstem filo

Favorit velké části redakce – očarovala nás nakyslá chuť jablek v kombinaci s hutnými sušenými švestkami...

Vepřové vindaloo

Vindaloo chutná nejlépe druhý či třetí den, kdy se koření krásně rozleží a maso natáhne jeho chuť a vůni. Množství...

Korma & krevety

Kormu můžete připravit i čistě vegetariánskou nebo do ní místo krevet použít kuře či vepřové maso. Pokud ji budete...

Kuřecí tikka masála

V Indii se jí rukama (pravou!). A vždy se servírují chlebové placky.

Kuřecí madrás

Pozor, vyvolává závislost!

Zvěřinový boršč

Existují desítky receptů na boršč, které jsou více či méně původní. Až ochutnáte tenhle, bude vám jedno, že má ke...

Tagliatelle s kančím ragú a pecorinem di Pienza

Tohle jídlo od Richarda Fuchse ochutnala šéfredaktorka Marie v restauraci CottoCrudo v hotelu Four Seasons a snila o...

,Jungle‘ kari pasta

Svěží, voňavá a pálivá kari pasta, kterou si můžete vyladit sobě na míru! Recept i tajné fígle na její výrobu jsme...

,Jungle‘ kachna

Lehké a rychlé karí. Máte-li rádi méně pálivá jídla, nahraďte chilli papričky zelenou paprikou. Do karí můžete přidat i...

Karí s krevetami a kokosovým mlékem

Díky kokosovému mléku má karí krémovější a plnější chuť a také není tak pálivé. Podávejte ho s černou rýží , která...

Pečené fazole na pivě

Národní nápoj v oroseném půllitru i na talíři...

Hotdogy s pivní cibulkou

Pivní cibulka se dá použít i na jiné dobroty, zejména do burgerů a teplých sendvičů.

Vepřová žebírka glazovaná pivem

Žebírka nejdřív změknou a nasáknou chutě, takže pak už je stačí jen krátce ogrilovat, aby získala lahodnou glazuru.

Pivní polévka s čedarem

Hutná polévka s kapkou piva

Čokoládová bábovka s pivem

Hutné vlhké těsto se jen rozplývá v ústech... Bomba!

Přidat komentář