Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí madrás
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 70
Do 75 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1503 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 127 g
Tuky 76 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, kuřecí Madrás vyvolává závislost! Indické kari s kuřecím masem je senzační jídlo z jednoho hrnce, které zasytí a jeho pikantní chuť je nezapomenutelná. A pokud nevěříte, recept na Madrás vyzkoušejte.

Suroviny

rostlinný olej 3 PL
oloupaná, nakrájená nadrobno
až 4 ks, nakrájená, podle chuti zbavené semen
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný, nastrouhaný
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr čerstvý 1 ČL
mletá semena
kari koření 6 listů
čerstvé nebo mražené
chilli sušené 1 ČL
dle chuti
kuře 1 ks
celé, naporcované na stehna, prsa a paličky
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
rajče 400 g
nakrájená
garam masala 1 ČL
koriandr čerstvý
na ozdobu
z 0,5 citronu, lze nahradit limetovou

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a nechte ji změknout; trvá to asi 5 minut. Přihoďte chilli papričky, česnek a zázvor a nechte 2–3 minuty opékat. Přisypte kurkumu, kmín, koriandr, listy kari, chilli koření a nechte ještě asi minutu opékejte.

2

Kuře osolte, opepřete, přidejte do pánve a opečte ho. Přilijte 300 ml vody, přidejte rajčata a vše přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte madrás půl hodiny pobublávat (pokud se bude voda vypařovat příliš rychle, dolijte ji). Nakonec přisypte koření garam masála a nechte odkryté ještě 10 minut vařit.

3

Na závěr dochuťte citrusovou šťávou a podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Množství chilli papriček a koření si můžete upravit podle vlastních preferencí.

Pálivé madrás
Toto kari se jmenuje podle regionu v jihovýchodní Indii, kde vzniklo. Madrás je název pro prášek kari i pokrm – kořeněné karí, které můžete dělat s kuřetem, vepřovým či jehněčím masem, a navzdory indických zvykům můžete potkat i variantu s mletým hovězím. Typické madrás má červenou barvu po papričkách a kurkumě a sladkokyselou chuť určenou rajčaty, citronem, limetkou nebo octem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč