Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2012/9

To nej pro děti
Pečení pro radost
Hity babího léta
Domácí kvásek

Upoutávky z Apetitu

Seriál o mase: Jehněčí kýta

U nás si popularitu získává jen pozvolna, ale v Anglii a Austrálii je jednou z nejoblíbenějších víkendových pečení. Ochutnejte ji, a pochopíte proč.

Zabalte to s chutí

Pečení v papírovém balíčku, tedy v papilotě, má samá pozitiva.

O něco zdravější dezerty

Sladkosti upečené z celozrnné mouky a oslazené přírodními sirupy jsou jednoznačný důkaz toho, že zdravé jídlo může být nejen dobré, ale přímo skvělé!

Recepty z vydání

Domácí žitný kvásek

Příprava a udržování žitného kvasu chce spoustu trpělivosti a lásky. „O to víc vás potěší, až vytáhnete z trouby...

Pšeničnožitný chléb

Vůně, které nelze odolat...

Portobello, smetanová omáčka a nočky

„Tento recept jsem si připravila na praktickou zkoušku. Spojila jsem v něm trochu fantazie s tradičními postupy,...

Noky z ricotty se šalvějovým máslem

Šalvějové máslo je přímo geniální záležitost!

Jehněčí kýta na majoránce

Jehněčí kýta na majoránce má absolutně vyrovnanou chuť. Čerstvá majoránka nádherně doplňuje chuť jehněčího a smetana...

Pečená jehněčí kýta s bramborami

U nás si popularitu získává jen pozvolna, ale v Anglii a Austrálii je jednou z nejoblíbenějších víkendových pečení...

Králičí roláda s krupetem

„Králičí maso mají děti rády, ovšem stejně jako kroupy ho dostanou na talíř málokdy. Do jejich jídelníčku ale...

Kuřecí plátek v mandlové krustě s otavskými špalíčky

Na takhle výborných obědech si pochutnávají děti v jedné písecké školní jídelně.

Hovězí na česneku se špenátem

Přestože má špenát ze školní jídelny pověst toho nejhoršího jídla, podle receptu michelinského šéfkuchaře Oldřicha...

Trhanec s jablky

Klasický dezert rakouské kuchyně podle receptu šéfkuchaře Pražského kulinářského institutu Zdeňka Marcína.

Kukuřice s kokosem a skořicí

Čerstvou cukrovou kukuřici můžete grilovat bez předvaření, a to i v šustí, které ji chrání před spálením.

Kukuřičné smaženky s koprem & losos

Smaženky chutí připomínají kosmatice (smažené květy černého bezu) a z talířů v redakci zmizely dřív než losos.

Krémová kukuřičná polévka s paprikami

Kukuřičná polévka vás překvapí velmi příjemnou nasládlou chutí. Skvěle ji doplňují navinulé pečené papriky a čerstvý...

Mexický kukuřičný salát

Množství chilli papriček dávkujte podle chuti; mějte přitom na paměti, že přidat je můžete vždycky, ubrat nikoli.

Vepřové kotlety s kukuřičným pyré

Rozšiřte svůj repertoár klasických příloh o tuhle novinku!

Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Pečení v papilotě? Hračka! Do pečicího papíru zabalíte všechny suroviny a pak už jen počkáte, až za vás zbytek udělá...

Zeleninové balíčky

Nejen pro vegetariány

Kořeněné kuře s fazolkami

Cibulová marináda se hodí i na vepřové, krůtí či jehněčí maso.

Kváskové knedlíky

Kváskové knedlíky nejsou moc nadýchané, ale v redakci i mimo ni si získaly mnoho příznivců. Skvělé jsou opečené s vejci.

Špaldové houstičky

Tyhle houstičky vám připomenou staré dobré dalamánky. Protože se těsto zadělává den předem, jsou ideální k snídani (...

Kohout na víně

Hit francouzské kuchyně, plný chuti červeného vína, bylinek a kořenové zeleniny.

Muffiny s cereáliemi

Maliny dodají těstu na pikantnosti a krémová poleva zážitek završí. Ach!

Celozrnné lívance

Lívance v celozrnné verzi mají jemnou oříškovou vůni a chuť po celozrnné mouce. Řecký jogurt můžete příště zaměnit za...

Snídaňové sušenky

Zdravý start do nového dne

Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

Koláč s křupavou drobenkou je výborný teplý i potom, co úplně vychladne.

Celozrnný koláč s blumami

Po měkké, vláčné buchtě s ovocem zbyly po focení během pár minut jen drobky…

Přidat komentář