Klasický dezert rakouské kuchyně podle receptu šéfkuchaře Pražského kulinářského institutu Zdeňka Marcína.
Suroviny
Postup
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte mouku, sůl, mléko, krupicový cukr a žloutky a vše promíchejte v míse dohladka.
Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte k těstíčku. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte 1 lžíci másla, přidejte nakrájená jablka a nechte je mírně změknout. Stačí minuta a půl.
Přilijte do pánve polovinu těsta a na mírném ohni ho nechte ze spodní strany zezlátnout. Do těsta během pečení přisypte část rozinek.
Poté ho otočte, nechte asi půl minuty zatáhnout i z druhé strany a natrhejte ho vidličkou. Pocukrujte 2 lžícemi moučkového cukru a nechte lehce zkaramelizovat. Na pánev mezi trhanec kápněte rum, zapalte a rum nechte vyhořet. Trhanec rozdělte na talíře, bohatě pocukrujte a stejně zpracujte i zbytek těsta.
Komentáře
Výborné. :-)