Nadýchaná vaječná omeleta je skvělá k snídani i jako lehký oběd – to když si ji dáte s náplní, se salátkem, křupavou francouzskou bagetkou a sklenkou bílého vína. Recept na vaječnou omeletu je jednoduchý, ale přesto máme...
Žvýkačky Pedro, ikonická sladkost, která je neodmyslitelnou součástí dětství mnoha z nás, jsou dodnes oblíbeným pamlskem. Ponořte se s námi do příběhu legendárních žvýkaček, které dokázaly překonat čas a dodnes přinášejí radost malým i...
Magdalena Dobromila Rettigová, Zdeněk Pohlreich, Jan Punčochář. Kdo z nás by neznal tyto slavné kuchařské osobnosti? A co Marii B. Svobodovou? I když je jméno této kuchařky a zkušené hospodyně žijící v 19. století dnes spíše...
Tradiční český pokrm skromné kuchyně z květů černého bezu připravíte jen pár týdnů v roce. Ten správný čas je právě teď. Kosmatice jsou oblíbenou pochoutkou s jemným květinovým aroma. Pokud přemýšlíte, co udělat z květů z černého bezu, jste...
Znáte spaghetti neboli špagetové westerny? V naprosté většině je produkovala italská filmová studia, a to hlavně v 60. letech 20. století. Možná vás na první dobrou napadne ten nejznámější – Tenkrát na Západě. Současnost má však novou...
Ve světě moučníků a dezertů můžeme mít často pocit, že všechny pocházejí jen ze dvou evropských kulinářských velmocí, Francie nebo Itálie. Naštěstí je to jen optický klam! Pusťte se s námi do britských dezertů!
...