Čokoládové velikonoční cupcaky

Čokoládové velikonoční cupcaky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6025 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 477 g
Tuky 399 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztomilý dortík do ruky potěší malé i velké koledníky.

Suroviny

káva 200 ml
čerstvě uvařené, nejlépe překapané
tmavá čokoláda 100 g
70%
vejce 2 ks
rostlinný olej 150 ml
krupicový cukr 200 g
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
mouka pšeničná hladká 250 g
kakao holandského typu 50 g
jedlá soda 1.5 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
podmáslí 250 ml
NA KRÉM
krémový sýr 200 g
(nejlépe Philadelphia)
mascarpone 200 g
smetana ke šlehání 200 g
moučkový cukr 2 PL
(nebo více, dle chuti)
NA DOKONČENÍ
džem z lesního ovoce nebo jiný oblíbený (lze vynechat)
čokoládové hobliny
čokoládová vajíčka 24 ks
malých barevných, na ozdobení

1 Uvařenou kávu zahorka nalijte (v případě potřeby přes sítko) na nalámanou čokoládu. Rozmíchejte a nechte 10–15 minut chladnout. Mezitím rozpalte troubu na 180°C a důlky muffinového plechu vyložte papírovými košíčky. Společně vyšlehejte vejce, olej, cukr a vanilku do pěny. Mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu prosejte přes jemné sítko, abyste odstranili hrudky. Smíchejte vaječnou a moučnou směs a do směsi zašlehejte i rozpuštěnou čokoládu a podmáslí. Košíčky plňte do 2/3 a pečte asi 14 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu jednoho z košíčků nevyjde ven suchá. Nechte vychladnout.

2 Z krémového sýra, mascarpone a smetany na střední otáčky vyšlehejte hladký nadýchaný krém. Oslaďte moučkovým cukrem podle chuti. Krémem naplňte cuk- rářský sáček s hladkou zdobicí špičkou.

3 Chcete-li, vykrojte malou lžičkou nebo vykrajovátkem střed cupcaku a vzniklý důlek naplňte džemem. Ozdobte krémem tak, abyste zakryli důlek, a pak dolaďte čokolá- dovými hoblinkami a barevnými vajíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit