0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové velikonoční cupcaky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6025 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 477 g
Tuky 399 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztomilý dortík do ruky potěší malé i velké koledníky.

Suroviny

káva 200 ml
čerstvě uvařená (nejlépe překapávaná)
tmavá čokoláda 100 g
70%
vejce 2 ks
rostlinný olej 150 ml
krupicový cukr 200 g
vanilkový lusk ½ ks
semínka vyškrábnutá
mouka pšeničná hladká 250 g
kakao holandského typu 50 g
jedlá soda 1,5 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
podmáslí 250 ml
Na krém
krémový sýr 200 g
nejlépe Philadelphia
mascarpone 200 g
smetana ke šlehání 200 g
moučkový cukr 2 PL
Na dokončení
džem
z lesního ovoce nebo jiný oblíbený (lze vynechat)
čokoládové hobliny
čokoládová vajíčka 36 ks
malých barevných, na ozdobení

1 Uvařenou kávu zahorka nalijte (v případě potřeby přes sítko) na nalámanou čokoládu. Rozmíchejte a nechte 10–15 minut chladnout. Mezitím rozpalte troubu na 180°C a důlky muffinového plechu vyložte papírovými košíčky. Společně vyšlehejte vejce, olej, cukr a vanilku do pěny. Mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu prosejte přes jemné sítko, abyste odstranili hrudky. Smíchejte vaječnou a moučnou směs a do směsi zašlehejte i rozpuštěnou čokoládu a podmáslí. Košíčky plňte do 2/3 a pečte asi 14 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu jednoho z košíčků nevyjde ven suchá. Nechte vychladnout.

2 Z krémového sýra, mascarpone a smetany na střední otáčky vyšlehejte hladký nadýchaný krém. Oslaďte moučkovým cukrem podle chuti. Krémem naplňte cuk- rářský sáček s hladkou zdobicí špičkou.

3 Chcete-li, vykrojte malou lžičkou nebo vykrajovátkem střed cupcaku a vzniklý důlek naplňte džemem. Ozdobte krémem tak, abyste zakryli důlek, a pak dolaďte čokolá- dovými hoblinkami a barevnými vajíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč