0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové velikonoční cupcaky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6025 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 477 g
Tuky 399 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztomilý dortík do ruky potěší malé i velké koledníky.

Suroviny

káva 200 ml
čerstvě uvařená (nejlépe překapávaná)
tmavá čokoláda 100 g
70%
vejce 2 ks
rostlinný olej 150 ml
krupicový cukr 200 g
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
mouka pšeničná hladká 250 g
kakao holandského typu 50 g
jedlá soda 1.5 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
podmáslí 250 ml
Na krém
krémový sýr 200 g
nejlépe Philadelphia
mascarpone 200 g
smetana ke šlehání 200 g
moučkový cukr 2 PL
Na dokončení
džem
z lesního ovoce nebo jiný oblíbený (lze vynechat)
čokoládové hobliny
čokoládová vajíčka 36 ks
malých barevných, na ozdobení

1 Uvařenou kávu zahorka nalijte (v případě potřeby přes sítko) na nalámanou čokoládu. Rozmíchejte a nechte 10–15 minut chladnout. Mezitím rozpalte troubu na 180°C a důlky muffinového plechu vyložte papírovými košíčky. Společně vyšlehejte vejce, olej, cukr a vanilku do pěny. Mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu prosejte přes jemné sítko, abyste odstranili hrudky. Smíchejte vaječnou a moučnou směs a do směsi zašlehejte i rozpuštěnou čokoládu a podmáslí. Košíčky plňte do 2/3 a pečte asi 14 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu jednoho z košíčků nevyjde ven suchá. Nechte vychladnout.

2 Z krémového sýra, mascarpone a smetany na střední otáčky vyšlehejte hladký nadýchaný krém. Oslaďte moučkovým cukrem podle chuti. Krémem naplňte cuk- rářský sáček s hladkou zdobicí špičkou.

3 Chcete-li, vykrojte malou lžičkou nebo vykrajovátkem střed cupcaku a vzniklý důlek naplňte džemem. Ozdobte krémem tak, abyste zakryli důlek, a pak dolaďte čokolá- dovými hoblinkami a barevnými vajíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit