Čokoládové velikonoční cupcaky

Čokoládové velikonoční cupcaky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6025 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 477 g
Tuky 399 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztomilý dortík do ruky potěší malé i velké koledníky.

Suroviny

káva 200 ml
čerstvě uvařené, nejlépe překapané
tmavá čokoláda 100 g
70%
vejce 2 ks
rostlinný olej 150 ml
krupicový cukr 200 g
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
mouka pšeničná hladká 250 g
kakao holandského typu 50 g
jedlá soda 1.5 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
podmáslí 250 ml
NA KRÉM
krémový sýr 200 g
(nejlépe Philadelphia)
mascarpone 200 g
smetana ke šlehání 200 g
moučkový cukr 2 PL
(nebo více, dle chuti)
NA DOKONČENÍ
džem z lesního ovoce nebo jiný oblíbený (lze vynechat)
čokoládové hobliny
čokoládová vajíčka 24 ks
malých barevných, na ozdobení

1 Uvařenou kávu zahorka nalijte (v případě potřeby přes sítko) na nalámanou čokoládu. Rozmíchejte a nechte 10–15 minut chladnout. Mezitím rozpalte troubu na 180°C a důlky muffinového plechu vyložte papírovými košíčky. Společně vyšlehejte vejce, olej, cukr a vanilku do pěny. Mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu prosejte přes jemné sítko, abyste odstranili hrudky. Smíchejte vaječnou a moučnou směs a do směsi zašlehejte i rozpuštěnou čokoládu a podmáslí. Košíčky plňte do 2/3 a pečte asi 14 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu jednoho z košíčků nevyjde ven suchá. Nechte vychladnout.

2 Z krémového sýra, mascarpone a smetany na střední otáčky vyšlehejte hladký nadýchaný krém. Oslaďte moučkovým cukrem podle chuti. Krémem naplňte cuk- rářský sáček s hladkou zdobicí špičkou.

3 Chcete-li, vykrojte malou lžičkou nebo vykrajovátkem střed cupcaku a vzniklý důlek naplňte džemem. Ozdobte krémem tak, abyste zakryli důlek, a pak dolaďte čokolá- dovými hoblinkami a barevnými vajíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit