Roztomilý dortík do ruky potěší malé i velké koledníky.
Suroviny
Postup
Uvařenou kávu zahorka nalijte (v případě potřeby přes sítko) na nalámanou čokoládu. Rozmíchejte a nechte 10–15 minut chladnout. Mezitím rozpalte troubu na 180°C a důlky muffinového plechu vyložte papírovými košíčky. Společně vyšlehejte vejce, olej, cukr a vanilku do pěny. Mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu prosejte přes jemné sítko, abyste odstranili hrudky. Smíchejte vaječnou a moučnou směs a do směsi zašlehejte i rozpuštěnou čokoládu a podmáslí. Košíčky plňte do 2/3 a pečte asi 14 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu jednoho z košíčků nevyjde ven suchá. Nechte vychladnout.
Z krémového sýra, mascarpone a smetany na střední otáčky vyšlehejte hladký nadýchaný krém. Oslaďte moučkovým cukrem podle chuti. Krémem naplňte cuk- rářský sáček s hladkou zdobicí špičkou.
Chcete-li, vykrojte malou lžičkou nebo vykrajovátkem střed cupcaku a vzniklý důlek naplňte džemem. Ozdobte krémem tak, abyste zakryli důlek, a pak dolaďte čokolá- dovými hoblinkami a barevnými vajíčky.