Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní recept na perfektní drobenku: Naučte se dokonalou žmolenku na koláč

Základní recept na perfektní drobenku: Naučte se dokonalou žmolenku na koláč
sdílet:

Jaký je správný poměr surovin, aby drobenka nebo žmolenka nebyla příliš mastná a po upečení hezky křupala?

Drobenka bude držet v pevných hrudkách a nerozplizne se na jednolitou krustu, pokud se budete držet základního pravidla.

  • Poměr surovin na drobenku by měl být 2 : 1 : 1, tedy dva díly mouky (polohrubé či hrubé) k jednomu dílu másla a stejnému množství cukru.
  • Připravená drobenka by měla být drobivá, při stisku mezi prsty držet pohromadě, neměly by však být příliš mastná.
  • Pokud se začíná podobat spíše křehkému těstu, nebojte se přisypat trochu mouky. Jen tak docílíte správných drobečků.

NĚCO NAVÍC

Chcete žmolenku po upečení opravdu křehkou a křupavou? Přidejte k základním surovinám navíc jeden žloutek.

Další drobenkové tipy a triky najdete v článku Jak na dokonalou drobenku.

zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč