Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na jablkový štrúdl

Jablečný štrúdl má původ v Rakousku. Ale dnes se těší popularitě po celém světě. Vyrábí se z tenkého elastického těsta, do kterého se zavine bohatá nádivka z kořeněných jablek, rozinek a oříšků. Slovo „štrúdl“ pochází z německého slova „strudelteig“, což znamená „zamotané těsto“.

...

Těsto používané na jablečný štrúdl je tenké a elastické. Vyrábí se natahováním a válením, dokud není téměř tenké jako papír. Tento proces vyžaduje zručnost a trpělivost a často se dědí z generace na generaci. Náplň se obvykle skládá z jablek nakrájených na tenké plátky, smíchaných s cukrem, skořicí a někdy i jiným kořením, jako je muškátový oříšek nebo hřebíček. Rozinky a nasekané ořechy jako vlašské ořechy nebo mandle jsou také běžnými přísadami do nádivky. Směs se poté rozetře na těsto, které se svine do dlouhé tenké trubice a poté se svine do tvaru spirály.


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč