Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z červené řepy

Představuje pro vás červená řepa strašáka ze školní jídelny? My vám ukážeme, že si tuto nálepku vůbec nezaslouží. Můžete z ní připravit boršč, jen tak ji upéct s bylinkami, vykouzlit z ní rychlé pomazánky nebo ji přidat do dezertů. Vařená řepa je fantastická také v bramborovém salátu, neváhejte se pustit do salátu z červené řepy

...

 

  • Do salátů lze použít řepu syrovou, vařenou i pečenou.
  • V syrovém stavu je bulva poměrně tvrdá, proto je potřeba ji při ppoužití zasyrova buď nastrouhat, nebo nakrájet na tenké plátky.  
  • Tepelnou úpravou řepa změnkne a navíc se zvýrazní její nasládlá chuť.
  • Vařená nebo pečená červená řepa si na talíři náramně rozumí s výraznějšími sýry (kozí, s modrou plísní, zrající, balkánský), ořechy, zelenými salátovými listy (rukola, polníček), křenem, česnekem,  medem nebo čočkou.
  • Sladkou chuť řepy báječně doplňují kyselejší prvky jako šťáva z citrusů, jablečný, balzamikový nebo vinný ocet či kyselé okurky.
  • Rychlý recept na salát můžeme doporučit ze syrové červené řepy s mrkví a jablkem. Vše stačí nastrouhat, podle chuti přidat cukr a citronovou šťávu (případně lžíci domácí majonézy).

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč