Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

4x opojná sangria na letní party

Tohle je podle nás ideální letní podvečer: zapadající slunce, hudba, voda, spousta přátel, bosé nohy v trávě a v ruce lehce orosená sklenice plná ovoce a osvěžujícího drinku...

Sangria (v překladu ‚krvavá‘) je osvěžující vinný nápoj s ovocem typický pro Španělsko a Portugalsko. Klasická verze obsahuje červené víno, kapku brandy a spoustu ovoce. Receptů na sangrii existuje celá řada, ale každý Španěl vám řekne, že sangria není věcí receptu, ale toho, co máte právě doma a jak rafinovaně to dokážete propojit. Víno lze použít i bílé, růžové nebo perlivé a brandy nahradí i jiný destilát nebo třeba – pro lepší vůni – pomerančový likér.

Je samozřejmě možné připravit i nealkoholickou verzi. Sangrii můžete připravit pár hodin dopředu a nechat stát v chladu, aby se v ní chutě prolnuly. Anebo nachystejte ‚bufetový stůl‘, který se osvědčil na naší party. Ve džbánech jsme smíchali jen vychlazené tekutiny a ‚oblohu‘ dali na stůl, aby si každý mohl dát do skleničky ovoce a další ingredience podle svého gusta.

Prostor pro experimenty

Následujte Španěly, kteří o sangrii vědí nejvíc, a experimentujte! Kromě citronů, limetek, jablek nebo pomerančů použijte také broskve, ananas, meloun či sušené ovoce. Anebo se úplně odvažte a vyzkoušejte zeleninovou variantu jako my. Místo cukru můžete nápoj přisladit medem či agávovým sirupem, ovonět bylinkami a ozvláštnit kořením. Tak na zdraví!

Přidat komentář