Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perlivá bílá sangria s citrusy

V klasické španělské sangrii nesmí chybět víno, kapka tvrdého alkoholu a ovoce. V tomto receptu jsme použili bílé šumivé víno, vy ale můžete sáhnout i po lahvi červeného (stylové je španělské Tempranillo). 

 

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Nápoj Středomořská

Ingredience

    • 1 biocitron
    • 1 limeta (nejlépe chemicky neošetřená)
    • 1 biopomeranč
    • 1 červené jablko
    • 1/3 hrnku krystalového cukru 
    • špetka soli
    • 1/4 hrnku brandy
    • 750 ml cavy (nebo jiného suchého bílého šumivého vína) 
    • ledové kostky 

Příprava jídla

Citrusy dobře omyjte a nakrájejte na tenké plátky, jablko zbavte jádřince a také nakrájejte. Vše vložte do džbánu, zasypte cukrem a osolte. Dejte na 2 hodiny chladit (ale můžete džbán přikrýt a nechat stát v chladu přes noc). Pak přilijte brandy, promíchejte a lehce ovoce zmáčkněte (třeba druhou stranou dlouhé vařečky). Zalijte šumivým vínem a zasypte ledem. Ihned podávejte. 

NĚCO NAVÍC

V horkých dnech si můžete namíchat ‚soft verzi‘ španělské klasiky: vynechte brandy a naopak do džbánu přidejte vodu – na sedmičku vína asi 2 deci.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sangria à la bufet

Sangria s červeným vínem a ciderem

Perlivá bílá sangria s okurkou a ředkvičkami

4x opojná sangria na letní party

Přidat komentář