Brazilské kokosové kuře je aromatické a nesmírně chutné. Kousky kuřecího masa jsou křehké a šťavnaté, krémová omáčka z kokosového mléka je svěží, ale díky zázvoru, chilli papričce a čerstvému česneku i příjemně pikantní. Jako přílohu doporučujeme rýži.
Suroviny
Postup
V míse promíchejte koření a 1 lžičku mořské soli. Vložte kuřecí maso, obalte je ve vzniklé kořenicí směsi a vmasírujte ji do něj ze všech stran.
Do velké hlubší pánve vlijte 2 lžíce oleje a na středním ohni ho rozehřejte. Vložte kuře a opékejte je z jedné strany 6–8 minut, pak obraťte a opékejte dalších 6–8 minut, aby bylo pěkně dozlatova a propečené. Maso přeneste na talíř a zakryjte alobalem.
Do pánve vlijte zbývající olej a rozehřejte ho. Vsypte cibuli, chilli papričku, zázvor, česnek a opékejte, aby cibule změkla a zesklovatěla, trvá to asi 5 minut. Přidejte rajčata, citronovou šťávu a trošku soli a pepře. Vařte 5 minut, aby rajčata změkla. Potom vmíchejte kokosové mléko a zvolna dalších 5 minut vařte, aby omáčka zhoustla.
Pak do pánve vraťte kuřecí maso a přidejte i šťávu, kterou případně pustilo. Zmírněte oheň a vařte ještě 5 minut. Ozdobte koriandrem či petrželkou a podávejte. Před podáváním můžete maso nakrájet na plátky. Jako příloha se hodí například rýže nebo bílé pečivo.